Stor anholdelsesaktion: Slår til mod kriminelt organiseret netværk

Otte personer er anholdt i sagskompleks, hvor de er mistænkt for dokumentfalsk og rufferivirksomhed

Politiet slog mandag til mod et kriminelt organiseret netværk, der blandt andet er mistænkt for at have produceret falske ID-dokumenter til professionelle kriminelle personer, til tidligere dømte og udviste personer samt for at drive organiseret rufferivirksomhed af udenlandske prostituerede kvinder.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Politiet har anholdt otte personer i alderen 25-64 år i Danmark, ligesom der også er anholdt flere personer i Sverige.

- Vi har i dag foretaget en vellykket aktion med flere anholdelser efter at have arbejdet med sagen i længere tid. Med dagens aktion er jeg overbevist om, at vi har ramt et netværk, som faciliterer omrejsende kriminelle grupperinger, udtaler fungerende politikommissær Baris Tuncer fra Indbrudsafsnittet, Københavns Politi.

Han fortæller, at anholdelserne gik efter planen.

- Vi har planlagt en aktion, og i den forbindelse har vi haft forskellige samarbejdspartnere med inde over, og jeg vil faktisk betegne det som en vellykket aktion, altså uden dramatik, siger Baris Tuncer fra Københavns Politi til Ekstra Bladet.

Anholdelserne er sket efter et samarbejde mellem Københavns Politi, svensk politi og andre offentlige myndigheder, der førte til ransagninger på adskillige adresser i Danmark og i Malmø-området i Sverige.

De anholdte er en del af et organiseret kriminelt netværk.

- Det er ikke bare en lille samling. Der er er vis professionalisme bag, siger Baris Tuncer fra Københavns Politi.

Blandt de anholdte skal fire fremstilles i grundlovsforhør, heraf 1 person in absentia. Der er tale om to rumænske statsborgere på henholdsvis 49 og 47 år, en 45-årig italiensk statsborger og en 34-årig pakistansk statsborger.

Ifølge pressemeddelelsen er omkring 30 personer, der kan relateres til dette netværk, allerede blevet dømt og udvist, og de kan ikke udelukke, at der kommer flere anholdelser i sagen.