Stor dusør udloves i grusom drabssag

Hjælp politiet på sporet af knivmorder fra Herlev og få en stor dusør

Find min søsters morder. Det var den hjerteskærende appel, Louise Borglits storesøster kom med i Ekstra Bladet den 20. januar i år.

– Jeg ville ønske, jeg havde 500.000 kroner til at betale den person, der vil tale over sig. Det vil ikke bringe Louise tilbage. Men det vil holde en syg mand væk fra gaderne. Det er så grumt, det han har gjort. Hvad hvis det sker for andre, spørger Louise Borglits søster. 

Louise Borglit fotograferet i den park, hvor hun få måneder senere bliver myrdet. Foto: VICKI MADDISON Krimi Drabet i Elverparken: Første gang Louise holdt sin søn i armene var i kisten

Appellen gjorde indtryk hos mange – også nogle, som ikke bare kunne sidde det overhørig.

To store beløb
To anonyme bidragsydere har derfor doneret to store beløb og sammen med indsamlingen fra lokale borgere i Herlev, er den samlede dusør 84.538 kroner. Penge, som tilfalder den eller dem, som kan føre politiet på sporet af gerningsmanden fra Elverparken i Herlev. En af de lokale borgere, Anita Jensen, samlede i november og december ind til dusøren.

- Jeg håber, dusøren kan være med til at holde fokus på sagen og få dem, der ved noget, til at komme frem, siger Anita Jensen, som også har stiftet foreningen 'Care4U2.dk' på baggrund af drabssagen.

Politiet håber, pengene kan lokke nogle nye vidner frem.

- Vi håber, at dusøren kan være med til at få de folk frem, som sidder med en viden, de endnu ikke har givet politiet, siger politikommissær Ole Nielsen fra Københavns Vestegns Politi

- Vi ved, vi endnu ikke har kontakt med alle, der var i eller ved Elverparken den 4. november sidste år. Det her skal også være en opfordring til, at de folk retter henvendelse til politiet, siger drabsefterforsker Ole Nielsen.

Se også: Louise-drabet: Vigtigt vidne har nu meldt sig

Politiet har før givet et signalement på den mand, som de mener, er gerningsmanden. Han beskrives som en 28-30-årig mand iført mørk kasket, hvor hætten fra jakken var slået op under kasketten. Han beskrives desuden som cirka 180 cm høj, tynd/spinkel af bygning med markeret og smalt ansigt. Han var iført en sort jakke med hætte, sorte bukser og mørke sko.

Der blev lørdag lagt et hav af blomster, lys og breve til 32-årige gravide Louise, der blev myrdet fredag aften i Elverparken i Herlev. Foto: Kenneth Meyer og Privat 112 - 7. nov. 2016 - kl. 00:34 Politiet kortlægger dræbte Louises liv: 'Der er ikke dukket skyggesider op'

Kendte ikke sin morder
Politiet arbejder ud fra en teori om, at der er tale om et såkaldt fjern-drab. Det vil sige, at gerningsmanden ikke kendte sit offer før drabet.

- Motivet står stadig hen i det uvisse – vi leder efter en gerningsmand, men har ikke den store viden om, i hvilken retning vi skal lede, siger politikommissær Ole Nielsen. Gerningsvåbnet, en kniv, er heller ikke fundet endnu på trods af massiv efterforskning.

Sagen arbejder politiet stadig med højtryk på. Foruden de gavmilde bidragsydere til dusøren, var der også mange andre, som ringede til politiet med tips, efter Louises søster stod frem i Ekstra Bladet.

- Vi er glade for alle henvendelser, og vi hører gerne fra flere. Hver en sten bliver vendt, og vi sidder og venter ved telefonerne, lyder opfordringen fra efterforskningslederen.

Kontakt politiet direkte på 43861448

Se også: Det ved vi om mordet på gravide Louise

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere