Stor politiaktion: Syv anholdt

Forbindelse til rocker- og bandemiljø: Gøende muskelhund efterladt efter anholdelser i Jungshoved, hvor man fandt hash og kokain

Flere blev mandag aften anholdt i dette hus i Jungshoved. Foto: Per Rasmussen
Flere blev mandag aften anholdt i dette hus i Jungshoved. Foto: Per Rasmussen

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

En større politiaktion fandt mandag eftermiddag sted i Jungshoved IF's tidligere klubhus på Sydsjælland.

Her blev syv personer ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi anholdt.

Det oplyser politikredsen i en pressemeddelelse.

De anholdte har ifølge Ekstra Bladets oplysninger relation til rocker- og bandemiljøet.

- Jeg kan bekræfte, at det er vores opfattelse, at der i personkredsen er relation til rocker- og bandemiljøet, siger politiinspektør Kim Kliver.

Tre af de personer, der blev anholdt på adressen, bliver tirsdag fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Nykøbing Falster. Der er tale om tre mænd i alderen 25, 25 og 31 år.

Kliver vil ikke delagtiggøre Ekstra Bladet i, hvorvidt de anholdte menes at tilhøre en rocker- og bandegruppering.

15 kilo hash
Politiet slog klokken 16.40 mandag til mod huset på Mislehøjvej 3, hvor man mistænkte, at der foregik narkorelaterede ulovligheder.

Her blev seks mænd og en kvinde anholdt. Ved den efterfølgende ransagning fandt politiet bl.a. 15 kg hash og 300 gram kokain.

En hel del indtil videre udefinerede effekter blev beslaglagt med henblik på at få undersøgt dem yderligere.

Kim KIiver oplyser, at de anholdte personer efter politiets opfattelse har fordelt narkotika til videresalg flere steder på Sydsjælland, blandt andet i Vordingborg-området.

Ifølge pressemeddelelsen satte gårsdagens anholdelser 'en foreløbig prop i leverancerne fra de anholdte til sælgerne' af narkotikaen, som ifølge politiet blandt andet er solgt nær uddannelsesinstitutioner og på parkeringspladser i Vordingborg.

TV2 ØST har tidligere offentliggjort optagelser, der dokumenterer køb og salg af narkotika på en offentlig parkeringsplads i Vordingborg. Parkeringspladsen ligger på Kildemarksvej og grænser op til Vordingborg Gymnasium, handelskolen ZBC og ungdomsboliger fra Arbejdernes Boligselskab.

Tidligere fodboldklub
Ekstra Bladets mand på stedet fortæller, at huset bar tydeligt præg af, at politiet havde endevendt det.

- I køkkenet var komfuret og ovne trukket ud på gulvet, ligesom køkkenskabe stod åbne, fordi man tilsyneladende havde ledt efter noget, siger Ekstra Bladets udsendte.

En tidligere beboer i området fortæller, at han har observeret en del motorcykler ved huset. En anden fortæller, at der i de sene aften- og nattetimer har været megen aktivitet med både motorcykler og biler, og at han ærger sig over, at det tidligere fodboldklubhus er blevet indtaget af tilsyneladende kriminelle.

Mens politiet tog de syv personer med sig, efterlod man en gøende muskelhund.

- En kvinde kom og spurgte mig, om jeg skulle hente hunden efter anholdelserne, siger avisens udsendte, som kunne konstatere, at en stor hund ganske rigtigt var blevet efterladt alene i huset.

Det kender Kim Kliver ikke noget til, men han bekræfter, at man ikke tager eventuelle husdyr med ved anholdelser, og at politiet i tilfælde af, at anholdte har eksempelvis en hund, vil foranstalte, at nogen tager sig af dyret.