Stor redningsindsats: Tre kvindelige roere kæntret

Nordjyllands Politi og Beredskabscenter Aalborg har mandag været på Limfjorden for at hjælpe tre kvinder i havsnød

Se indslag om redningsaktionen her. (Video: Rene Schütze)

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Nordjyllands Politi og Beredskabscenter Aalborg har mandag morgen haft gang i en større redningsindsats til søs, efter at tre kvinder fra Aalborg Dameroklub kæntrede i en mindre båd på Limfjorden.

Det fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi, Carsten Kjær, til Ekstra Bladet.

De tre motionssejlere kæntrede klokken 8.35, og det fik et vidne til at kontakte alarmcentralen.

- De tre måtte hjælpes i land, siger Carsten Kjær til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet har talt med politiets indsatsleder Klaus Rogild. Han fortæller, at kvinderne, der alle er i 60-årsalderen i virkeligheden var ramt af dobbelt uheld.

- De tre er ude at sejle og skal skifte plads på et tidspunkt. Den ene får et ildebefindende, mens de er ved at skifte plads, og falder over bord. Og da de to andre forsøger at hjælpe hende op, kæntrer båden, siger Klaus Rogild til Ekstra Bladet.

Kæntringen skete et godt stykke ude på Limfjorden, men heldigvis lige ud for Beredskabscenter Aalborg. (Foto: René Schütze)
Kæntringen skete et godt stykke ude på Limfjorden, men heldigvis lige ud for Beredskabscenter Aalborg. (Foto: René Schütze)

Skreg efter hjælp
De to kvinder, der stadig var ved deres fulde fem, gav sig til at råbe om 'hjælp' af hjertets fulde kraft. Det hørte nogle motionsløbere inde på havnen, og derfor gik der ikke lang tid, før alarmcentralen var orienteret.

- Heldigvis skete kæntringsulykken lige ud for Beredskabscentret, så det gik hurtigt at få en båd ud til dem, siger indsatslederen.

Alle tre er blevet kørt på Aalborg Sygehus til undersøgelse. De første meldinger fra sygehuset går på, at de alle er noget underafkølede. Kvinden, der fik sig et ildebefindende er desuden også i bedring.

Også de tre kvinders båd, som tilhører dameroklubben, er blevet bjærget.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere