Stor stigning i smittede på dansk slagteri

Antallet af smittede medarbejdere på Danish Crowns slagteri i Ringsted stiger markant fra tre til 16, oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse

Foto: Per Rasmussen
Foto: Per Rasmussen

16 medarbejdere på et Danish Crown-slagteri i Ringsted er smittet med coronavirus. Tallet er steget fra tre til 16.

Derfor har slagterikoncernen aftalt med myndighederne, at der nu opstilles et mobilt testcenter ved slagteriet i Ringsted.

Produktionsdirektør i Danish Crown Per Laursen kalder situationen meget alvorlig.

- Vi har fuld fokus på at få brudt smittekæderne. Derfor er meget glade for, at myndighederne nu træder til og opstiller et mobilt testcenter ved slagteriet. Hvornår og hvor meget der skal testes, vil herfra blive styret af myndighederne, så vi sikrer, at indsatsen bliver så effektiv som overhovedet muligt.

Se også: Coronaudbrud på dansk slagteri

Slagteriet har valgt at sige, at de i alt 80 mand, der i går blev sendt hjem for at lade sig teste, nu skal betragtes som kontaktpersoner til de smittede.

Det betyder, at de skal testes i to omgange og have to negative tests, før de kan få lov til at vende tilbage til deres job.

- Vi er alle sammen påvirkede af situationen, men selv om der helt naturligt er utryghed blandt medarbejderne, så gør alle. hvad de kan for at bakke op og følge de anvisninger, de får. Det har jeg stor respekt for, og det giver mig en tro på, at vi sammen kan få situationen under kontrol, siger Per Laursen.