Storby i flammer: Nu advares danskere

Højere priser for offentlig transport har skabt kaos i den chilenske hovedstad, Santiago. Det får nu udenrigsministeriet til at advare danskere

Se de voldsomme scener fra Santiagos gader, der har været præget af kaos henover weekenden. Video: Reuters / AP

Udenrigsministeriet har udsendt en advarsel til danskere, der befinder sig i Chile, efter en særdeles kaotisk weekend i det sydamerikanske land.

Lørdag aften og søndag morgen stod store dele af Chiles hovedstad i flammer, da demonstranter gik amok over udsigten til forhøjede billetpriser på offentlig transport.

Chiles præsident, Sebastian Pinera, sagde lørdag, at man vil trække forslaget tilbage, så priserne ikke stiger alligevel.

Reaktionen har nemlig været så barsk, at man ikke har set noget lignende siden Augusto Pinochets militærregime i 1990.

Der er indført udgangsforbud fra klokken 22 om aftenen til syv om morgenen i store dele af hovedstaden. Alligevel kunne man søndag morgen se indbyggere røve et lukket supermarked, idet der ligner totalt anarki. Se det her:

Gaderne var næsten tomme, mens indbyggere i Chiles hovedstad plyndrede et supermarked efter de voldsomme demonstrationer. Se det her. Video: AP

Tre døde
Tre personer er omkommet over weekenden i forbindelse med demonstrationerne. To af dem brændte ihjel.

Det oplyste byens borgmester søndag morgen dansk tid.

- Vi bliver nødt til at fortælle, at tre mennesker er blevet dræbt i en brand i et supermarked. To brændte ihjel, og en tredje blev kørt på hospitalet i kritisk tilstand og døde senere, sagde Karla Rubilar ifølge AFP.

Se billeder fra weekendens ødelæggelser her:

Dagen derpå i Chile.

1 af 10 
2 af 10 
3 af 10 
4 af 10 
5 af 10 
6 af 10 
7 af 10 
8 af 10 
9 af 10 
10 af 10 

Du kan se video af de voldsomme brande i Santiagos gader over artiklen

Santiago er plaget af demonstrationer. Foto: Ivan Alvarado/Ritzau Scanpix Samfund - 20. okt. 2019 - kl. 07:59 Tre døde efter uroligheder i Chiles hovedstad