Strand afspærret: Granater fra 2. verdenskrig fundet

Onsdag eftermiddag blev granater fra krigens tid fundet på en strand i Løkken

(Video: René Schütze)

Et større område omkring en bunker på en strand i Løkken blev onsdag eftermiddag afspærret og har været bevogtet natten over.

Det skyldes at to mænd har fundet omkring ti granater fra 2. verdenskrig i en bunkeren, der er blevet blotlagt, så det var muligt at komme derind.

Det skriver DR Nordjylland.

Hjemmeværnet blev derfor tilkaldt og har bevogtet stedet natten over. Hjemmeværnet oplyser til Ekstra Bladet, at tre personer har bevogtet stedet natten over under politiets ledelse for at sikre, at uvedkommende ikke nærmer sig de potentielt farlige granater.

De to mænd, der fandt granaterne, kravlede tilsyneladende ind i bunkeren, hvor de stødte på granaterne, hvorefter politiet blev alarmeret.

- Hvis de har rørt ved dem, har der været stor risiko for dem selv. Men så længe tingene får lov at ligge i fred, er der ikke umiddelbart nogen fare ved det, siger Claus Thomsen, politiofficer ved Hjemmeværnet, til DR Nordjylland.

På grund af de potentielt farlige granater, er Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste (EOD) blevet tilkaldt fra Skive for at uskadeliggøre granaterne.

Det forventes, at granaterne vil blive fjernet i løbet af formiddagen. Enten ved hjælp af rullemarie, hvis den kan få adgang til bunkeren, og ellers manuelt.