Strauss-Kahn skal for retten for alfonseri

Den tidligere chef for IMF, Dominique Strauss-Kahn, er blevet indhentet af sin glubende sexappetit

Dominique Strauss-Kahn er anklaget for at deltage i prostitutionsring. Sagen indledes mandag. (Foto: AP)
Dominique Strauss-Kahn er anklaget for at deltage i prostitutionsring. Sagen indledes mandag. (Foto: AP)

Den tidligere chef for Den Internationale Valutafond, Dominique Strauss-Kahn, hvis hang til seksuelle udskejelser kostede ham jobbet og muligheden for at blive Frankrigs præsident, er anklaget for at deltage i prostitutionsring. Sagen indledes mandag.

Den 65-årige så en flyvende karriere som leder af Den Internationale Valutafond og udsigten til at blive præsident styrte i grus, da en stuepige på et hotel i New York i 2011 anklagede ham for seksuelle overgreb.

Mens straffesagen mod DSK, som han kaldes i Frankrig, blev opgivet og endte i et civilt søgsmål, stod han over for endnu en ydmygelse, da slibrige detaljer om hans deltagelse i orgier med prostituerede dukkede op.

Det er disse sexparties, der igen har sendt ham på anklagebænken, tiltalt for "groft alfonseri i en organiseret gruppe". Det skete efter, at hans navn dukkede op i forbindelse med efterforskning af en prostitutionsring i det nordlige Frankrig og Belgien.

Sagen, der er kendt som 'Carlton-affæren', begyndte med efterforskning af en berygtet alfons, som ejer en række bordeller tæt på den franske grænse i Belgien, hvor prostitution og det at eje bordeller er tilladt.

Det viste sig, at den mistænkte Dominique Alderweireld, kendt under øgenavnet Dodo la Saumure, angiveligt var involveret i rufferi ved at skaffe prostituerede til sexparties på forskellige steder, eksempelvis byen Lilles fornemme Carlton Hotel.

Ifølge anonyme kilder hos anklagemyndigheden dukkede Strauss-Kahns navn op, da en prostitueret, der arbejdede for Carlton-ringen, sagde til efterforskere, at hun var betalt for at deltage i et sexparty på et luksushotel i Paris, hvor den tidligere IMF-chef deltog.

Efterfølgende undersøgelser afslørede, at DSK havde deltaget i den slags parties i Belgien, Paris samt på forretningsrejser i Washington.

Strauss-Kahn forsvarer sig med, at han bare var en swinger og ikke klar over, at der var betalt for kvinderne, der deltog i orgierne.

Anklagemyndigheden holder på, at DSK var 'King of the party', og at aftenerne var arrangeret efter hans planer og tog hensyn til at opfylde hans indfald.