Stribevis af kvinder krænket i Köln - nu står ofrene frem

Blev forulempet og bestjålet af grupper af indvandrertyper nytårsaften på banegårdspladsen i tysk by

Den centralt beliggende plads foran banegården i Köln, hvor en længere række kvinder blev udsat for krænkelser nytårsaften. (Foto: Googlemaps)
Den centralt beliggende plads foran banegården i Köln, hvor en længere række kvinder blev udsat for krænkelser nytårsaften. (Foto: Googlemaps)

En længere række tyske kvinder fik forvandlet festlighederne nytårsaften til voldsomme og brutale oplevelser, da de uforvarende røg i kløerne på en større gruppe krænkere, der både svinede dem til, ragede på dem og frarøvede kvinderne ejendele og penge.

Gerningsstedet var banegårdspladsen i Rhin-byen Köln. Pladsen er nabo til byens vartegn - den massive domkirke Kölner Dom.

Siden har sagen har været omtalt i flere tyske medier.

Se også: Kvinder krænket på stribe i tysk by nytårsaften

På pladsen var mindst 1000 personer forsamlet - de fleste mænd med indvandrerbaggrund. I ly af den nytårs-tumult, der var gang i på pladsen kastede en gruppe af de tilstedeværende sig ud i en målrettet jagt på kvinder, der tilfældigt kom forbi eller skulle til og fra banegården.

Se videoklip fra den voldsomme nytårsaften her og her.

I forskellige medier er flere af ofrene stået frem, hvor de har fortalt om de triste oplevelser.

Blev overgramset
Til avisen Express fortæller den 28-årige kvinde Katja L. hvordan hun efter midnat var på vej ud fra banegården sammen med to veninder og en mandlig bekendt.

- Da vi trådte ud fra banegården undrede vi os over synet, der mødte os. Der var kun unge udlændinge, fortæller hun til Express.

Katja tog den ene veninde arm i arm, mens den anden kvinde gik arm i arm med den mandlige bekendte.

- Vi forsøgte hastigt at komme gennem mængden. Der dannede sig en slags tunnel. Pludselig mærkede jeg en hånd på min bagdel. Derefter på mine bryster. Derefter tog de på mig overalt på kroppen. Det var forfærdeligt. Selvom vi råbte og skreg og slog fra os holdt de ikke op, fortæller kvinden.

- Jeg var fortvivlet, og på den godt 200 meter lange tur, blev jeg befamlet over 100 gange, vurderer kvinden, der fortæller, at gerningsmændene tillige råbte 'ficki ficki' - på dansk kneppe, kneppe - efter dem ligesom der også blev råbt 'Schlampe' - på dansk 'skøge' - efter den lille flok.

- Jeg er glad for, at jeg havde lang jakke på. En kjole havde de formentlig revet af mig, fortæller hun til Express.

En anden kvinde har i følge samme medie til politiet forklaret, hvordan hendes strømpebukser og trusser næsten blev flået fuldstændigt af.

Forsøgt berøvet

Avisen Bild har også talt med to ofre.

- Jeg skreg hele tiden, siger en 23-årig kvinde, der kommer fra Dortmund.

Sammen et par veninder havde hun set nytårsfyrværkeriet fra en bro. Derefter ville de tage s-toget fra banegården for at fejre resten af nytårsnatten et andet sted i byen.

- Allerede ved indgangen blev vi forulempet, fortæller hun.

Overfor Bild beskriver hun, hvordan en gruppe mænd dannede en ring omkring dem:

- De begyndte at rage på os. Deres hænder var overalt. Jeg havde fingre ved alle kropsåbninger. Da jeg råbte om hjælp, grinede de bare. Pludselig havde jeg mistet min jakke. De forsøgte at få fat på min telefon. Krampagtigt holdt jeg fast på min telefon og min pung. Alt andet blev stjålet fra mine jakkelommer, fortæller kvinden.

Kvinde fik flået undertøj i stykker
Også en 30-årig kvinde. har udtalt sig til Bild om sagen.

Sammen med en flok venner havde hun været til koncert og skulle tage toget hjem til den lille by Bergheim, der ligger lidt vest for Köln.

- Inde på banegården var der en kæmpe flok mænd, der greb ud efter kvinder og ragede på dem. Nogle kvinder væltede, fordi der blev spændt ben for dem. En kvinde fik næsten flået trusserne af. Normalt er jeg ikke bange af mig, men jeg var panisk og flygtede ud fra banegården, fortæller hun.

Flere tyske medier har beskrevet, hvordan grupperne af krænkere samlet vurderes til at bestå af mellem 20 og op til 100 personer med mellemøstlig og nordafrikansk baggrund. De var i alderen 15 til 35 år gamle.

Flere af gruppens medlemmer beskrives at tilhøre en flok, der til daglig hærger området med lommetyverier og narkosalg på gadeplan.

Ud over lommetyveri gør flere af gruppens medlemmer sig også i gaderøverier, hvor modus operandi ligner det, der udspandt sig nytårsaften.

Her trænger en mindre flok ind på offeret, der forulempes og frastjæles værdigenstande.

Foreløbigt har politiet modtaget modtaget over 60 anmeldelser omkring tyverier og seksuelle krænkelser. Her af handler en anmeldelse om fuldbyrdet voldtægt.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere