Strømere skal udfylde lokums-rapport

Hvis kaffepauser og toiletbesøg løber op i mere end 15 minutter om dagen, så skal betjente registrere det

Formand for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, frygter at registrering af tid på toilettet skal bruges til besparelser. (Foto: Jakob Boserup)
Formand for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, frygter at registrering af tid på toilettet skal bruges til besparelser. (Foto: Jakob Boserup)

Når en betjent sætter sig på tønden i arbejdstiden, så kan et nyt tiltag fra Rigspolitiet betyde, at tiden på toilettet kan bruges til nedskæringer.

Hvis en betjent bruger fem minutter på toilettet og har to kaffepauser af hver fem minutters varighed, så skal Rigspolitiet have besked. Alt hvad der ikke er direkte politiarbejde, og som sammenlagt løber op i mindst 15 minutter skal registreres som såkaldt resttid.

- Resttid er primært frokost og andre pauser i løbet af ens tjeneste som f.eks. spisning af fødselsdagskage eller fællesmorgenmad, står der i opslaget, hvor den nye registrering introduceres.

Under udtrykket 'andre pauser' gemmer sig blandt andet 'toiletbesøg, kaffepauser og lignende'.

Betjentenes fagforening, Politiforbundet, frygter, at en oversigt for resttid kan bruges til spareøvelser ud fra en konsulent-logik.

- Vi har mistet over 530 politifolk siden 1. januar 2011, så der er snart ikke noget, som kan forbavse mig længere. Jeg kan kun frygte, hvad de vil bruge resttiden til, når de har en opgørelse i et McKinsey-regneark, siger Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet, til Ekstra Bladet.

Han mener, at hele registreringen er udtryk for mistillid til betjentene på gaden.

- Det er kontrol, kontrol, kontrol, og det bliver mere og mere komisk. Vi vil jo bare fange forbrydere og hjælpe befolkningen, fortæller Claus Oxfeldt.

Politiforbundet vurderer, at den nye registrering vil tage omkring et kvarter mere om dagen.

Ifølge økonomicentret i Rigspolitiet er der tale om en meget lille og teknisk ændring, der ikke burde sluge et kvarter af arbejdsdagen.