Styrtede fire meter ned: Fundet livløs i kølerum

En polsk mand er i yderst kritisk tilstand efter en arbejdsulykke på en frugtplantage i Odsherred

En 28-årig mand polsk mand, som er bosat i Danmark, er i yderst kritisk tilstand, efter han tirsdag blev fundet livløs i et kølerum på den frugtplantage i Odsherred, hvor han arbejder.

- Han er kravlet ind ad et vindue til kølerummet, hvorefter han faldt fire til fem meter ned og landede på hovedet. Han pådrog sig et alvorligt kraniebrud ved faldet, forklarer kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi Camilla Broholm til Ekstra Bladet.

Efter ulykken lå manden ifølge politiet i kølerummet i mellem 30 til 60 minutter, inden en kollega fandt ham. Der blev slået alarm fra frugtplantagen, og ambulancefolk ydede førstehjælp på stedet.

- Da han bliver fundet, er han uden for bevidsthed. Efter førstehjælpen bliver han hastefragtet til Rigshospitalet, hvor han bliver lagt i respirator, forklarer Camilla Broholm.

Iltmangel
For at holde frugten frisk har kølerummet en iltprocent på én, og Midt- og Vestsjællands Politi forklarer, at kombinationen af faldet samt iltmanglen ligger til grund for mandens yderst kritiske tilstand.

Den normale procedure, hvis man skal arbejde i kølerummet, er, at døren skal have stået åben i en time, således at der kommer et normalt iltindhold i kølerummet.

Manden har en dansk kæreste samt forældre, som er bosat er Polen. Politiet oplyser, at forældrene nu befinder sig hos manden på Rigshospitalet. Alle pårørende er underrettet.

Midt- og Vestsjællands Politi har talt med medarbejdere på frugtplantagen, som ikke kunne svare på, hvorfor manden valgte at benytte vinduet som indgang.

- Vi har undersøgt arbejdspladsen for mistænkeligheder. Da vi ikke har kunnet konkludere andet, end at der er tale om en tragisk ulykke, er sagen blevet overdraget til arbejdstilsynet, forklarer Camilla Broholm.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere