Sultede søn ihjel: Bad i to timer i stedet for at ringe til ambulancen

Et forældrepar kom hjem til deres søn, som var voldsomt underernæret og livløs. I stedet for at ringe til ambulancen bad det religiøse par i to timer. Nu er der faldet dom.

Alex Radita, da han fylder 15 år. Foto: CP/HO-Government of Alberta
Alex Radita, da han fylder 15 år. Foto: CP/HO-Government of Alberta

Selvom drengen vejede sølle 16 kilo i en alder af 15, nægtede hans forældre at acceptere, at Alex Radita led af diabetes og var utrolig underernæret. Da de kom hjem en aften efter et kirkebesøg, opdagede forældrene, at deres søn ikke trak vejret. I stedet for at ringe til ambulancen bad de i to timer. Det kostede sandsynligvis sønnen livet.

Denne sag foregik i Calgary i Canada i 2013. Nu er der faldet en dom over forældrene. Emil og Rodica Radita blev i fredags dømt for mord.

Sådan skriver flere canadiske medier - blandt andet cbc.ca.

I retten blev der tegnet et skrækbillede af forældrene. De blev beskrevet som mennesker uden nogen form for empati. Derudover nægtede de at behandle Alex med den rette medicin. Det resulterede i, at drengen døde af blodforgiftning på grund af ekstrem underernæring.

En tydeligt underernæret Alex Radita, der fejrer sin fødselsdag. Foto: PRIVATFOTO
En tydeligt underernæret Alex Radita, der fejrer sin fødselsdag. Foto: PRIVATFOTO
 

'Aldrig mødt nogen som dem'
Forældrene behandlede deres søn så dårligt, at hans fedt- og muskeldepoter var sluppet op. Derudover var tænderne rådnet væk. De nægtede at tro på, at det stod så skidt til med Alex på trods af flere hospitalbesøg.

Tidligere havde Patricia MacDonald fra de sociale myndigheder kæmpet for bedre vilkår for Alex. I et år blev han passet af plejeforældre, men endte tilbage i forældrenes varetægt. Hun kæmpede febrilsk for, at Alex fik nye plejeforældre, da hun aldrig havde mødt så grufulde forældre som Emil og Rodica Radita.

Dommeren vurderede, at Alex' død ikke var et pludseligt dødsfald, men derimod en hændelse som strakte sig over måneder eller år.

De er blevet dømt til at afsone resten af livet i fængsel uden nogen chance for at komme ud i løbet af de næste 25 år.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere