Svært bevæbnet aktionsstyrke bevogter Omars mistænkte hjælpere

Syv svært bevæbnede betjente bevogter 19-årig, der er sigtet for at hjælpe Omar El-Hussein

Her kan du se interviewet med forsvarsadvokat Poul Helmuth Petersen (reporter: Caroline Clante)

Maskinpistolbevæbnet politi bevogter torsdag formiddag Københavns Byret. Årsagen er, at byretten i dag skal tage stilling til fristforlængelse i varetægtsfængslingen af to unge mænd for deres rolle i terrorskyderierne i København den 14. og 15. februar.

De to mænd på 19 og 22 år er sigtet for at have bistået Omar El-Hussein i forbindelse med terrorskyderierne i København i forrige uge. Og af sikkerhedshensyn har politiet derfor sendt betjente bevæbnet til tænderne i aktion.

Hele syv betjente fra Politiets Aktionsstyrke var således til stede i byretten for at bevogte og beskytte den 19- og 22-årige.

Denne facebook-opdatering fik mere opmærksomhed, end afsenderen havde regnet med. (Foto: Facebook) Terror Statsadvokat: Lovligt at skrive ’Je SUIS Omar’ på facebook

Omar skulle have været mentalundersøgt, mener juraprofessor. (Foto Terror Juraprofessor: Terroristen Omar skulle have været mentalundersøgt


Hør hvad forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen har at sige om sagen (reporter: Caroline Clante / foto: Veronica Snerle Holsting)

Dommeren besluttede hurtigt at lukke dørene efter ønske fra anklager Stig Fleischer:

- Hvis jeg skal redegøre fyldstgørende for politiets beviser, så beder jeg om lukkede døre

Anklageren forklarede, at vi stadig er på et tidligt stadie i efterforskningen i en af de mest alvorlige sager i Danmark i lang tid.