Svært bevæbnet politi eftersøgte mand med gevær

Politiet lukker eftersøgning ned, efter de ikke fandt den person, som en anmelder mener at have set

Foto: Ekstra Bladet
Foto: Ekstra Bladet

Politiet var i forvejen massivt til stede ved Retten i Holbæk ved den såkaldte Kundby-sag, da der fredag eftermiddag indløb en anmeldelse om, at en person havde set en afrikansk udseende mand med et jagtgevær, som han stak ned i en taske omkring den nærliggende Holbæk Station.

Politiet stoppede kortvarigt togdriften, og en del personer fik at vide, at de ikke måtte forlade retten, så længe eftersøgningen stod på. Da de endelig blev lukket ud, var det et voldsomt syn, der mødte dem. Der var mindst ti patruljevogne, afspærringsstrimmel rundt om retten og skarpskytter med karakteristiske lange rifler.

Vagtchef hos Midt- og Vestsjællands Politi, Lars Galasz fortæller, at de var ekstra opmærksomme i forbindelse med sagen mod den terrortiltalte Kundby-pige, og at de  generelt tager det meget alvorligt, når der kommer en anmeldelse om en person med et gevær i de tider, vi lever i.

Skarpskytterne var den såkaldte reaktionspatrulje, som alle politikredse har til rådighed, som er særligt uddannede blandt andet til at bruge automatvåben og finskytterifler.

- De er lidt bedre til at sigte og ramme på større afstand. Det ser dramatisk ud, men i bund og grund er det bare politifolk, der har en overbygning på deres uddannelse, siger han.

Politiets massive eftersøgning fandt dog ikke frem til nogen geværmand, og her omkring klokken 16 lukkede politiet ned.

- Vi er ved stille og roligt at slutte af i Holbæk. Vi har ikke fundet nogen personer med gevær, og vi har været alle tænkelige og utænkelige steder, siger vagtchefen.

Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen