Svend døde på ferien: Han tøvede ikke med at redde mig

Amerikansk borgmester fortæller om dramaet på Sankt Croix, hvor han blev reddet af dansk turist

Tedd Wallace (øverst) siger, at Svend Hill-Madsen redde hans liv. Danskeren druknede under redningsaktionen. (Foto: Facebook/ Polfoto)
Tedd Wallace (øverst) siger, at Svend Hill-Madsen redde hans liv. Danskeren druknede under redningsaktionen. (Foto: Facebook/ Polfoto)

Svend Hill-Madsen, 70, fra Randers omkom søndag, da han forsøgte at redde en amerikansk turist fra druknedøden på den caribiske ferieø Sankt Croix.

Amerikaneren, 63-årige Tedd Wallace, der mirakuløst overlevede dramaet i bølgerne, siger til Ekstra Bladet, at Svend Hill-Madsen reddede hans liv.

- Han er en helt. Han tøvede ikke med at redde mig, siger Tedd Wallace over telefonen fra byen South Lyon i Michigan, hvor han er borgmester.

Han fortæller, at han var på ferie på den caribiske ø, da han på et boogie board kom i vanskeligheder i det rørte hav.

- Jeg blev fanget af strømmen og blev trukket forbi den danske mand, der stod med vand til skuldrene og kiggede ud over havet. Han befandt sig cirka 10 meter fra mig.

- Jeg var i vanskeligheder og råbte 'jeg har brug for hjælp'. Han hørte mig ikke. Jeg råbte igen 'hjælp', og så hørte han mig, fortæller Tedd Wallace og fortsætter.

- Han reagerede prompte. Han tøvede ikke og svømmede lynhurtigt ud til mig. Han fik mig op på mit boogie board, som vi begge holdt fast i.

- Men pludselig gled han af og forsvandt under vandet. Måske fik han et slagtilfælde. Han blev trukket hen mod klipperne, fortæller den amerikanske borgmester.

Tedd Wallace, 63, er borgmester i South Lyon i den amerikanske delstat Michigan.
Tedd Wallace, 63, er borgmester i South Lyon i den amerikanske delstat Michigan.

 

Se også: Dansker druknet under ferien – ville redde mand

Tedd Wallace blev hjulpet op på nogle klipper af en anden mand. Han kunne ikke længere se Svend Hill-Madsen. Efter cirka 15 minutter blev den 70-årige dansker bjærget af en fritidsdykker. Da var det for sent.

- Jeg så ham flyde på ryggen, og først tænkte jeg 'åh tak gud, han er i live'. Men da han kom tættere på, kunne jeg se, at det ikke var godt, fortæller amerikaneren, der fandt Svend Hill-Madsens enke, Annette, på stranden.

- Det første, vi gjorde, var at give hinanden et kram. Jeg fortalte hende, at hendes mand var en helt. At han havde forsøgt at redde mig.

- Jeg sagde til hende: 'Jeg ved ikke, hvad jeg kan sige. Han havde ingen sidste ord'. Hun svarede: 'Jeg er ok med det. Jeg havde brug for at få det at vide, men jeg er ok med det.'

- Hun er en fantastisk dansk dame. Så stærk. Jeg beundrer det danske folk. Svend tøvede ikke. Han forsøgte bare at hjælpe, siger Tedd Wallace og stemmen knækker over.

- Jeg håber, at jeg en dag kan komme til Danmark og møde hans barnebarn, så jeg kan fortælle hende, hvilken helt han var, siger Tedd Wallace, der er pensioneret lærer lige som Svend Hill-Madsen.

Adskillige amerikanske medier har kontaktet Tedd Wallace om tragedien på den caribiske ø, men han ønsker at slå én ting fast:

- Det er vigtigt for mig, at denne historie kommer til at handle om Svend Hill-Madsen og ikke om mig, siger han til Ekstra Bladet.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere