Svensk journalist forsvundet: Ubådsejer sigtet for drab

Peter Madsen er sigtet for drab på den kvinde, der forsvandt fra hans ubåd

Se et sammenklip af sagen her

Ejeren af den hjemmebyggede ubåd Nautilus, Peter Madsen, er netop blevet sigtet for drab på den forsvundne svenske journalist, der i aftes sejlede med ham ud i Nautilus fra Københavns Havn.

Han vil blive fremstillet i grundlovsforhør lørdag med begæring om varetægtsfængsling, oplyser Københavns politi.

Politiet sendte i eftermiddag dykkere ned til ubåden, der ligger på syv meter vand for at lede efter den forsvundne kvinde, der er 30 år. Men dykkerne kunne ikke komme ind i ubåden. Den skal stabiliseres eller bjærges på land, før den kan blive undersøgt.

Bjærgningen vil ske lørdag.

Er kvinden i ubåden?
Politiet ved derfor ikke, om liget af den forsvundne kvinde befinder sig i ubåden, der sank pludseligt i formiddags.

Nautilus havde været eftersøgt af skibe og redningshelikoptere hele natten, da den blev fundet ved Drogden Fyr i Køge Bugt. Peter Madsen kaldte over radioen, at han havde tekniske problemer, og at han satte kursen mod Københavns Havn.

Pludselig sank ubåden på 30 sekunder, angiveligt efter at Peter Madsen havde forsøgt at reparere en ballasttank.

Ifølge Peter Madsens forklaring satte han den svenske journalist af ved 22.30-tiden i aftes nær restauranten 'Halvandet' på spidsen af Refshaleøen.

Hun blev meldt savnet til de danske myndigheder af sin kæreste klokken 02.30 i nat, da hun ikke havde givet lyd fra sig og hendes mobil var slukket.

Peter Madsen nægter sig skyldig i sigtelsen for drab.

Sådan så hun ud
Politiet har udsendt denne beskrivelse af den forsvundne 30-årige kvinde:160 cm høj, 56 kg, 30 år, spinkel af bygning, rødbrunt hår, grønne øjne. Iført en orange bluse med lange ærmer, sort/hvid blomstret nederdel, nylonstrømper og hvide tennissko.

Politiet ønsker henvendelser fra vidner, der har set Peter Madsen og kvinden sejle ud fra København og som eventuelt har set ubåden, kaptajnen og kvinden ved Refshaleøen i aftes omkring kl. 22.30, hvor Peter Madsen siger, at han satte hende af.

Den svenske journalist var med på Nautilus på en prøvetur for at skrive en artikel om den hjemmebyggede ubåd.

Vicepolitiinspektør Jens Møller siger, at politiet af hensyn til sagens efterforskning ikke har yderligere oplysninger i øjblikket.

-Vi vil gerne i kontakt med vidner, der enten har set ubåden med de to personer forlade havnen omkring kl. 19.00 eller som har observeret ubåden og besætning komme nær spidsen af Refshaleøen omkring kl. 22.30. Derudover vil vi gerne tale med eventuelle vidner, der kan have set den svenske kvinde efter kl. 22.30 torsdag aften, siger Jens Møller.

Da Peter Madsen blev reddet fra sin sunkne ubåd i formiddags af en privat motorbåd, blev han kørt direkte til afhøring på Station City på Halmtorvet for at klarlægge omstændighederne ved forliset og den svenske kvindes forsvinden.

Efter redningen sagde Peter Madsen kort til pressen, at han havde det fint, men var ked af, at Nautilus var gået ned.

Politiet vil ikke oplyse, hvad mistanken mod Peter Madsen bygger på, men Ekstra Bladet erfarer, at det først og fremmest er omstændighederne omkring den 30-åriges forsvinden og det pludselige forlis.

Ubåden er nu et gerningssted og først når den er bjærget kan der ske kriminaltekniske undersøgelser, der naturligvis vil være besværet af, at ubåden har ligget mange timer i saltvand.

Politiets mistanke er, erfarer Ekstra Blader, at Peter Madsen med vilje sænkede ubåden for at slette spor, efter at redningstjenesten havde fundet den kort før klokken 10.39 i formiddags.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere