Svensk medie: Mor og søn dræbt i Ikea-tragedie

En 55-årig kvinde og hendes 28-årige søn var de to ofre efter knivstikkeri i Ikea i Västerås i Sverige, skriver lokalt svensk medie

Medarbejderne i IKEA oplevede et sandt mareridt mandag. Se interview med butikschefen her

En mor og hendes søn mistede mandag livet, efter det blev stukket ned i Ikea i Västerås i Sverige klokken 13 mandag eftermiddag.

Det skriver det lokale medie vlt.se.

Ifølge mediet blev kvinden 55 år, mens hendes søn blev 28 år.

Politiets teori er, at de to ofre blev tilfældigt valgt, og de kalder knivdrabene for 'galningers værk'.

Politiets teori er, at to mænd på henholdsvis 23 og 35 år stod bag overfaldet. Dette kom frem på en pressekonference tidligt mandag aften.

- Så vidt vi ved, kendte gerningsmændene og ofrene ikke hinanden i forvejen, sagde efterforskningsleder Per Ågren.

Var på ferie
Ifølge det svenske medie var mor og søn på ferie sammen. De boede i hver sin del af Sverige, men havde begge tilknytning til Västerås, hvor de var taget til Ikea for at shoppe.

Ved køkkenafdelingen blev de overfaldet, og da politiet og redningsfolkene kom, var de så ilde tilredt, at deres liv ikke stod til at redde. Det svenske medie mener at vide, at hverken mor eller søn havde forsøgt at forsvare sig selv mod overfaldet.

Tæt på moderen og sønnen fandt politiet kort efter en 35-årig mand, der også var svært tilskadekommen. Han blev hastet til hospitalet og opereret kort efter. Hans tilstand er kritisk.

Her fortæller Per Ågren om sagen. (Video: AP)

 

Angrebet med Ikea-knive
På pressemødet mandag kom det noget overraskende frem, at politiet mistænker netop ham for at have været med i overfaldet. Det vides dog endnu ikke, hvordan han selv har pådraget sig sine skader.

Det svenske medie VLT erfarer ligeledes via politikilder, at drabsvåbnet var fra Ikeas eget knivkatalog. Disse oplysninger har de foreholdt politiets efterforskningsleder, som ikke ønsker at bekræfte dette.

Han bekræfter dog, at man er i besiddelse af det våben, man mener slog de to afdøde ihjel.

Efterforskningslederen vil ikke udelukke, at man anholder flere personer i sagen.

Rent kaos
Svenske Aftonbladet talte efter tragedien med flere vidner, der befandt sig i Ikea, da det dramatiske overfald skete.

Flere beretter om tumultariske scener, da det blev meldt ud over højtalerne, at alle kunder skulle søge mod nærmeste udgang.

- Det var rent kaos, folk kom springende, og ingen forstod, hvad der var sket. Så kunne jeg se, at der var en person, der lå livløs inde i bestikafdelingen, siger et vidne til den svenske avis, der arbejder i varehuset. 

En medarbejder i Ikea beretter overfor Aftonbladet om, at svært bevæbnede betjente stormede ind i centret fra flere sider.

- Mange af dem havde deres våben trukket. Så brød tumulten ud, og mange besøgene løb vildt mod udgangene, siger Joshua fra Ikea, der ikke ønsker sit efternavn frem.

Sad og spiste
42-årige Yvette Severin sad og spiste i restauranten, da det blev meddelt, at man skulle søge til den nærmeste udgang.

- Ude foran mødte vi en person, der sagde, at hun havde set en tilskadekommen person, der lå i køkkenområdet, siger hun til Expressen og fortæller, at hun kort efter redderne komme ud med en mand, der var blevet knivstukket.

- Så sagde hun til mig, at det ikke var den samme mand, som hun havde set ligge i køkkenområdet. Derfor vidste vi, at der var flere, der var kommet til skade, siger hun.