Svensk politi affyrer varselsskud efter stenkast

Stenkast, ildspåsættelse og plyndringer i Stockholm-forstad i nat

Svenske politifolk affyrede mandag aften varselsskud, da de blev angrebet med stenkast i Stockholm-forstaden Rinkeby.

Det oplyser politiet i Stockholm i en pressemeddelelse.

Episoden fandt sted klokken 20.18. Lidt senere blev politifolk igen angrebet med sten i forstaden, der er kendt for at have et stort antal utilpassede unge.

- Der var to episoder, hvor man kastede sten mod politiet, siger talsmand for politiet i Stockholm, Lars Byström, til Expressen.

Se også: Derfor brænder vi biler af: Ung indvandrer klager over fodboldbane

Unge stenkastere
Politiet befandt sig mandag aften i Rinkeby for at pågribe en efterlyst person. Pludselig begyndte flere personer - ifølge svensk presse op mod 30 unge - at kaste sten mod patruljen.

- Et antal unge dukkede op og kastede sten mod politipatruljen. Jeg ved ikke, hvor mange det drejer sig om, men det var i hvert fald flere personer, siger pressetalsmand Lars Byström til avisen.

Expressens forside i nat. (Screenshot)
Expressens forside i nat. (Screenshot)

Der har før været uroligheder i Stockholm-forstaden Rinkeby. Dette foto er fra maj 2013. (Foto: AP)
Der har før været uroligheder i Stockholm-forstaden Rinkeby. Dette foto er fra maj 2013. (Foto: AP)

Se også: Qvortrup revser medier for Trump-hetz efter 'Sverige-vrøvl'

En politimand blev ramt af en sten på armen, og betjentene følte sig tvunget til at affyre varselsskud, oplyser politiet, der ikke har oplyst, hvor mange skud, der blev affyret ved episoden.

Klokken 22.20 var den gal igen i Rinkeby. Ifølge politiet havde unge uromagere sat ild til syv-otte biler. Balladen fortsatte mod midnat, hvor der også fandt butiksplyndringer sted.

- To personer kom til skade under urolighederne, herunder ejeren af en af de butikker, der blev plyndret, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Begge personer er bragt til hospitalet.

Uroen i Rinkeby kommer få dage efter, at den amerikanske præsident, Donald Trump, fremhævede Sverige som et skræk-eksempel på konsekvenserne ved at tage imod flygtninge og immigranter.

Forrige weekend skete noget lignende i Rinkeby, da 20-30 unge omringede betjente og angreb dem med flasker, slag og spark. Tre politifolk fik efterfølgende lægehjælp.

 

Den svenske statsminister, Stefan Löfven, kommenterede mandag Trumps udtalelser.

- Lad mig sige det på denne måde: Jeg blev overrasket over kommentarerne om Sverige i denne uge. Vi må tage et ansvar for at anvende fakta korrekt, når vi spreder nyheder, lød det fra Stefan Löfven på et pressemøde.

Se også: Gruppe af unge tæskede politiet i svensk ghetto

Se også: Svenske betjente lokkes i baghold: - Vi har mistet kontrollen

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere