Svømmestjerne overfaldet af gal bilist: Her er dommen

Jeanette Ottesen og kæresten blev i juni overfaldet og tæsket i deres bil. Nu er dommen faldet, og svømmestjernen mener, at den er alt for mild

Der er faldet dom i den sag, hvor Jeanette Ottesen og kæresten blev overfaldet i en bil (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Der er faldet dom i den sag, hvor Jeanette Ottesen og kæresten blev overfaldet i en bil (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

En stille sommertur i bilen på Østerbro udviklede sig voldsomt for Jeanette Ottesen og kæresten Marco Loughran.

D. 23 juni holdt svømmestjernen for rødt, men da det blev grønt, var Ottesen angiveligt ikke hurtig nok i optrækket. Det fik en fører af en pick-up truck, som holdt bag ved, til at stige ud og sætte kurs mod Jeanette Ottesens bil.

- Jeg kigger i bakspejlet, og jeg ser en mand komme tæt på. Jeg når lige at sige: 'Marco, hvem er det?', og så får min kæreste et slag i hovedet med knytnæve - og efter det får han seks knytnæveslag mere, har Jeanette Ottesen tidligere fortalt om episoden.

En uge efter blev en 37-årig mand sigtet for vold, og nu har han fået sin dom.

- Dommen lød på 60 dages betinget fængsel med vilkår om 80 timers samfundstjeneste. Derudover blev erstatningskravet delt op, så han nu skal betale omkring 5000 kroner, mens resten af kravet er udsat til erstatningsnævnet for voldsofre, oplyser forsvarsadvokat Stine Gry Johannessen til Ekstra Bladet.

Se også: Ottesen håber på retfærdighed: Det er en fucked up-situation

Artiklen fortsætter under billedet

En læser sendte et billede af situationen, efter at Ottesen og kæresten var blevet overfaldet. Politiet måtte stoppe en bybus, mens der blev optaget beretning fra parret. Den anden bilist var på det tidspunkt forsvundet fra stedet. (Privatfoto)
En læser sendte et billede af situationen, efter at Ottesen og kæresten var blevet overfaldet. Politiet måtte stoppe en bybus, mens der blev optaget beretning fra parret. Den anden bilist var på det tidspunkt forsvundet fra stedet. (Privatfoto)
 

Ottesen: Indebrændt og skuffet
Ekstra Bladet har været i kontakt med den danske svømmestjerne, der langt fra forstår straffen til den 37-årige dømte mand.

Kæresten fik et flækket øjenbryn, fire flækkede tænder, hul i hovedet og noget af øret er revet op, mens Jeanette Ottesen 'slap' med en brækket lillefinger og et par andre forstuvede fingre.

Derfor mener hun, at dommen er for mild.

- Jeg er skuffet og indebrændt over dommen, som jeg synes er alt for mild. Men selv om jeg ikke mener, at dommen passer sammen med overfaldet, så respekterer jeg, at det er sådan retssystemet fungerer. Når du ikke er straffet før, så får du en meget mildere dom.

Se også: 37-årig mand sigtet for overfald på Jeanette Ottesen

- Jeg ville gerne have haft, at han skulle ind i fængsel og tænker over, hvad han har gjort. Nu slipper han med 80 timers samfundstjeneste og bare 5000 kroner. Det er jo ingenting i forhold til, hvad han har gjort, siger Jeannette Ottesen til Ekstra Bladet.

Overfaldet gik hårdest udover kæresten Marco Loughran, der ligesom den danske verdensklasse-svømmer er kommet sig fint efter overfaldet. Men alligevel er han blevet mærket for livet.

- Marco har fået et ar i ansigtet, som aldrig kommer til at gå væk. Derudover, så har han mistet en stor fortjeneste, fordi han ikke kunne træne i bassinet. Det har betydet, at han ikke kunne opfylde sine tider for at kvalificere sig til DM, og dermed er han gået glip af en masse penge.

- Men det er som om, at dommeren ikke rigtig forstår, at vi lever af det her. Marco har ingen anden indtjening, så vi håber, at erstatningsnævnet vil behandle vores sag, siger Jeanette Ottesen til Ekstra Bladet.

Se også: Jeanette Ottesen om overfaldsmanden: Han skal sateme betale  

Forsvarer: Han er forfærdelig ked af det
Den 37-årige mand blev dømt for overtrædelse af straffelovens paragraf 244, der kan give op til tre års fængsel.

Ifølge forsvarsadvokat Stine Gry Johannessen har den dømte modtaget sin dom uden at anke.

- Den dømte er dybt ked af det. Han ved godt, at han har været en idiot. Han er aldrig dømt for vold før, så han ved simpelthen ikke, hvad der er gået galt her. Han har ingen god forklaring på, hvad der i alverden skete for ham den dag.

Se også: Jeanette Ottesen overfaldet: Folk troede, min kæreste var 'the bad guy'

- Dommen som sådan ligger i overenstemmelse med den praksis, der er i øjeblikket omkring udvidet brug af samfundstjeneste. Den er som den skal være, siger Stine Gry Johannesen til Ekstra Bladet.

Selv om Jeanette Ottesen brækkede lillefingeren, så stillede hun alligevel op til VM i Kazan i august. Her blev det til to sølvmedaljer.

Se også: Dansk svømmestjerne overfaldet: Politiet har et godt spor

Se også: Svømmestjerne i chok efter overfald: Han havde onde øjne