Sydafrikansk betjent: Peter Frederiksen er jaget vildt i fængslet

Den 63-årige dansker, der lige nu er sigtet i en sag om skamfering af kvinder, får det hårdt i fængslet, fortæller sydafrikansk efterforsker fra afdelingen for organiseret kriminalitet til Ekstra Bladet

(BLOEMFONTEIN, Ekstra Bladet): Der er langt fra danske afsoningsforhold til det miljø, der disse dage møder 63-årige Peter Frederiksen, som sidder fængslet i Sydafrika for seksuelle overgreb, vold, trusler og for at have afskåret og opbevaret 21 kvindelige kønsorganer i sin fryser.

Det fortæller ledende efterforsker ved afdelingen for organiseret kriminalitet i Bloemfontein, Mr. Motshweneng til Ekstra Bladet.

- Han kommer ikke til at få det let i fængslet. Han er jaget vildt. Så vidt jeg er orienteret er sagen er den største af sin art i Sydafrika og i fængslet er sexforbryder ilde set, fortæller Mr. Motshweneng også kaldet 'Tenten'.

Peter Frederiksens eks-kone Tutti.(Foto: Anthon Unger) Krimi Skrækdanskerens eks-kone: Jeg blev bedøvet med champagne – vågnede i pøl af blod

Efter retsmødet blev Peter Frederiksen overført fra arresten på Heidedal Police Station i midten af Bloemfontein til det sikrede fængsel Grootvlei en halv times kørsel udenfor byen.

Peter Frederiksen i retten (Video: Anthon Unger)

Mange bandemedlemmer
Tenten var med under anholdelsen af Peter Frederiksen og den efterfølgende ransagning af hans hus i Bloemfontein, og det var ham, der lagde danskeren i håndjern, før han blev ført væk.

Ekstra Bladets reporter konfronterer Peter Frederiksen med anklagerne mod ham i efteråret 2015. (Video: Anthon Unger)
Jeg har ikke gjort noget kriminelt - i Sydafrika, bedyrede danskeren under ransagningen (Video: Anthon Unger/redigering: Mikkel Cramon)

- Foreløbigt sidder Peter Frederiksen i en fængselscelle med otte til ti andre medfanger. Det vil han formentlig fortsætte med, hvis han bliver dømt.

- Den eneste mulighed, han har for at slippe, er, hvis han vælger at sidde i frivillig isolation, fortæller Tenten og tilføjer, at der sidder mange bandemedlemmer i det sikrede fængsel.

Peter Frederiksen ses her under ransagningen af hans våbenbutik mandag. (Foto: Anthon Unger) 112 - 22. sep. 2015 - kl. 11:02 Politiets frygt: Syv-årig pige muligt offer

Skal gennemgå mentalundersøgelse
Tidligere havde Ekstra Bladet mulighed for at interviewe Peter Frederiksen i forbindelse med, at det lokale politi ransagede danskerens våbenbutik.

Her beskrev han kortfattet forholdene i det arresthus, som han midlertidigt sad i.

- Jeg sidder i en celle med 15 andre, der er anholdt for forskellige ting. Der ligger man på gulvet på små madrasser. Rummet er meget småt og vi må deles om et toilet, der er så uhumsk, at man ikke kan forestille sig det, fortalte han.

De kommende dage vil Peter Frederiksen blive afhørt af politiet igen, mens han også skal gennem gå en mental undersøgelse.

Den 63-årige dansker sidder fængslet frem til 28. september, hvor en dommer påny vil gennemgå sagens og tage stilling til den fortsatte fængsling.

Her ses den 63-årige Peter Frederiksen under ransagningen af hans butik.  (Foto: Anthon Unger) 112 - 22. sep. 2015 - kl. 08:11 Skrækdansker: Her finder politiet nye beviser

 

Danske Peter Frederiksen forsøgte at skjule sit ansigt fra tilskuere og presse i retten i Bloemfontein. Foto: Anthon Unger 112 - 21. sep. 2015 - kl. 20:03 Skræk-dansker indrømmer: Kønsdele har ligget i min fryser i årevis