Sygehus-ansat sigtes for tre drab og et drabsforsøg

Landsretten skal i morgen vurdere om mistanken er stærkt nok til fortsat varetægtsfængsling

Ved du noget om sagen? Så vil vi meget gerne høre fra dig. Send os dit tip i en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

I morgen skal Østre Landsret afgøre, om en 30-årig kvindelig medarbejder fra Nykøbing Falster Sygehus fortsat skal være varetægtsfængslet på mistanken om, at hun står bag flere drab på patienter på sygehuset.

Hun nægter sig skyldig, og har kæret varetægtsfængslingen, efter at retten i Nykøbing Falster fængslede hende den 2. marts på begrundet mistanke om drab. Det skete bag 'dobbelt-lukkede' døre, hvor sigtelserne mod kvinden ikke blev oplyst.

Politiet har mørklagt efterforskningen, men Ekstra Bladet kan nu oplyse, at den 30-årige konkret sigtes for drab på tre patienter og for drabsforsøg på en fjerde patient, der var i livsfare. Det bekræfter kilder tæt på efterforskningen.

Det var angiveligt drabsforsøget, der skete på den 30-åriges vagt, som fik sygehusledelsen til at alarmere politiet.

Men på samme vagt natten til søndag den 1. marts døde tre andre patienter på Nykøbing Falster Sygehus.

Skrev om dødsfald på Facebook
Det skrev den 30-årige selv om på sin Facebook-profil, da hun kom hjem fra vagten søndag morgen.

Klokken 7.34 skrev hun: - Så kom man endelig hjem efter den værste nattevagt nogensinde. Men tak for kampen.

En Facebook-ven svarede: - Det lyder ikke særlig spændende. Håber det kan blive til mange timers søvn.Godnat.

Den 30-årige svarede: - Spændende, kan love dig for, jeg har haft den sidste nattevagt i meget lang tid.

Klokken 11.12 svarede hun en anden ven på Facebook: - Mere ro..Hvis du lige tillægger et hjertestop og et resp stop oven i de tre mors (døde, red.)....Jeg var parat til at hænge mig selv i morges.

(Foto: Per Rasmussen) 112 - 2. mar. 2015 - kl. 17:45 Kvinde varetægtsfængslet efter dødsfald på sygehus

Politiets sigtelse for tre drab og et drabsforsøg skal fredag vurderes af Østre Landsret, efter at retten i Nykøbing Falster foreløbig har afvist en begrundet mistanke i to af de formodede drab og 'kun' har varetægtsfængslet den 30-årige på begrundet mistanke om ét drab og drabsforsøget.

Normalt afgør landsretten kæremål om varetægtsfængsling alene på et skriftligt grundlag, men Østre Landsret har i drabssagen indkaldt anklager og forsvarer til en mundtlig forhandling. Det kan hænge sammen med, at grundlaget for mistanken mod den 30-årige er spinkelt.

Retten i Nykøbing Falster fængslede kvinden af hensyn til politiets efterforskning, som hun ikke må kunne modvirke.

Politiet er i gang med omfattende tekniske undersøgelser og afhøringer, blandt andet af det hospitals-personale, der var vagt sammen med den 30-årige.

Se også: Landsretten udsætter afgørelse i sag om sygehusdrab

De tre døde patienter er blevet obduceret, men Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi vil ikke oplyse noget om resultatet. Det er således ikke oplyst, hvordan den 30-årige i givet fald skulle have dræbt patienterne, hvis politiets sigtelse holder stik.

Ingen udvidelse af efterforskningen
Politiet oplyste forleden, at intet tyder på at mistanken mod den 30-årige udvides eller at andre har været involveret i de mistænkelige dødsfald:

- Vi koncentrerer udelukkende vores efterforskningsmæssige indsats omkring den anmeldelse, vi fik i sidste uge, og vi har på nuværende tidspunkt ingen oplysninger, der indikerer at efterforskningen skal udvides. Vi fortsætter selvfølgelig et tæt samarbejde med sygehusledelsen på Nykøbing Falster Sygehus. Ud fra sagens karakter er der ikke grundlag for, at indlagte eller deres pårørende skal være bekymrede, sagde politiinspektør Kim Kliver.

Den 30-årige er varetægtsfængslet frem til den 24. marts, men spørgsmålet er, om Østre Landsret ændrer den beslutning fredag.

Anklager Jeanette W. Andersen oplyser til Ekstra Bladet, at hun også vil begære dørene lukkede i Østre Landsret, men ikke 'dobbelt-lukkede' døre som ved retten i Nykøbing Falster. Dørlukningen skal fortsat skaffe politiet ro til at efterforske sagen.

Ifølge anklageren vil der ikke blive rejst nye sigtelser mod den 30-årige i retsmødet i Østre Landsret, hvor politiet begærer varetægtsfængslingen stadfæstet på samme grundlag som de oprindelige sigtelser fra den 2. marts.

Se interview med senioranklager Jeanette Wincentz Andersen. (Video: Per Rasmussen)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere