Sygehus-drabssag: Anklager beskyldes for injurier

Dansk Sygeplejeråd overvejer at indstævne advokaturchef fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi for injurier

En udtalelse fra en anklager ved Retten i Nykøbing Falster hr skabt så meget forargelse hos Dansk Sygeplejeråd, at man kræver et dementi fra anklageren. (Foto: Per Rasmussen)
En udtalelse fra en anklager ved Retten i Nykøbing Falster hr skabt så meget forargelse hos Dansk Sygeplejeråd, at man kræver et dementi fra anklageren. (Foto: Per Rasmussen)

Dansk Sygeplejeråd har sendt et brev til advokaturchef hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Jeanette W. Andersen, hvori formanden Grete Christensen kræver, at hun trækker udsagn tilbage, som hun angiveligt skulle have sagt i Retten i Nykøbing Falster i sidste uge i den meget omtalte sag om fire mystiske dødsfald blandt patienter og et påstået drabsforsøg.

Det skriver BT.

Jeanette W. Andersen sagde i retten, at 'det er ikke usædvanligt, at sygepplejersker slår patienter ihjel'. Og det er den udtalelse, som Jeanette W. Andersen sagde til dommer Henning Larsen, som Grete Christensen er vred over.

- Det er fuldstændig urimeligt at give udtryk for, at det ikke er usædvanligt, at sygeplejersker kan finde på at slå patienter ihjel, når vi stort set ikke kender en eneste sag i Danmark. Hun hænger en hel stand af sygeplejersker ud, siger Grete Christensen til BT.

Grete Christensen er vred over en anklagers udtalelser i retten. (Foto: Mie Brinkmann)
Grete Christensen er vred over en anklagers udtalelser i retten. (Foto: Mie Brinkmann)
 

En 31-årig sygeplejerske er sigtet for fire drab og et drabsforsøg, som ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er begået, mens sygeplejersken har været på vagt på sygehuset. Et enkelt drab er ifølge sigtelsen sket i 2012 på medicinsk afdeling, mens de øvrige skete på akutmodtagelsen på den sidste nattevagt, som sygeplejersken nåede at have inden sin anholdelse 1. marts i år. Jeanette W. Andersen gav ydermere udtryk for, at dødstallet på Nykøbing Falsters Sygehus var usædvanligt højt i perioden, hvor sygeplejersken var ansat mellem 2009 og 2015. Og særligt på de afdelinger, hvor sygeplejersken arbejdede.

Til Ekstra Bladet siger Jeanette W. Andersen om sit udsagn, at det er en amerikansk undersøgelse, som hun lægger til grund for sin påstand om, at det ikke er usædvanligt at opleve sygeplejersker, der slår ihjel.

- Jeg synes, at de, der undrer sig over mine udtalelser, bør læse den samme artikel i Berlingske Tidende fra marts 2014, som jeg selv har læst, siger advokaturchefen.

Hun fortæller videre, at hun ikke har sagt noget i retten for at støde nogen.

Dansk Sygeplejeråd overvejer også at bede en række medier, der har viderebragt anklagerens udsagn, om at bringe en berigtigelse.