Sygeplejerske bliver sigtet igen: Udsatte datter for fare

Drabssigtet kvinde, som har siddet varetægtsfængslet siden marts, er nu også sigtet for at give datter medicin

En sygeplejersker fra Nykøbing Falster, der er sigtet for drab og drabsforsøg, bliver nu også sigtet for at udsætte sin egen datter for fare.

Det skriver Ekstra Bladet, som har talt med anklager Michael Boolsen.

- Det er anklagemyndighedens opfattelse, at hun forsætligt har udsat sin datter for fare, siger Michael Boolsen til Ekstra Bladet.

Den 31-årige kvinde er i forvejen sigtet for at stå bag fire drab og et drabsforsøg på patienter, mens de har været indlagt på Nykøbing Falster Sygehus.

Under efterforskningen har politiet taget prøver fra kvindens hår. Det har de ifølge avisen gjort for at finde ud af, om hun har haft et medicinmisbrug gennem de seneste år.

Politiet har samtidig taget en prøve fra datterens hår, som er syv år. Her fandt politiet spor efter Zopiklon, der er et kraftigt og afhængighedsskabende sovemiddel.

- Det er en type medicin, der gives i pilleform, men det er usædvanligt, at et barn har fået medicinen, siger Michael Boolsen til Ekstra Bladet.

Der blev også fundet Zopiklon i sygeplejerskens eget hår. Politiet mistænker kvinden for selv at have givet datteren det kraftige sovemiddel. Hvorfor den 31-årige kvinde skal have gjort det, er uklart.

Men det er også muligt, skriver Ekstra Bladet, at hun blot ville have datteren til at sove længe og godt.

Sygeplejersken har siddet varetægtsfængslet siden begyndelsen af marts. Hun nægter sig skyldig.

Sagen mod sygeplejersken begyndte at rulle, efter at en kollega mente at have set den mistænkte stå bøjet over en patient og fifle med en kanyle.

Kollegaen har forklaret til politiet, at sygeplejersken efterfølgende forsøgte at skjule to sprøjter under barmen. Kvinden, som fik præparaterne ind i blodbanen, var nær ved at dø, men hun blev genoplivet.

Dagen efter blev sygeplejersken anholdt og sigtet for et drabsforsøg og tre drab, der alle skal være sket på den samme vagt fra 28. februar til 1. marts i år.

Efterfølgende har anklagemyndigheden føjet endnu et drab til sigtelsen, og det påpeges, at fremgangsmåden i alle tilfælde ligner hinanden.

Nu er sygeplejersken også sigtet for at have udsat sin datter for fare.