Sygeplejersker: Politiet nægter at sige undskyld til os

Sygeplejersker føler sig krænket over anklagers udtalelser i drabssag, men får ingen undskyldning.

De mistænkelige dødsfald fandt sted her på Nykøbing Falster Hospital. Foto: Per Rasmussen
De mistænkelige dødsfald fandt sted her på Nykøbing Falster Hospital. Foto: Per Rasmussen

Anklagemyndigheden afviser ifølge Dansk Sygeplejeråd at trække en udtalelse tilbage om, at "det ikke er usædvanligt, at sygeplejersker kan finde på at tage livet af patienter".

Det oplyser Grete Christensen, der er formand for Sygeplejerådet, torsdag til Ritzau, efter at hun har modtaget et brev fra anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- De siger nej til at trække udtalelsen tilbage, blandt andet fordi de ikke har kunnet finde det tv-klip, hvor udtalelsen er fremsat, siger Grete Christensen.

De mistænkelige dødsfald fandt sted her på Nykøbing Falster Hospital. Foto: Per Rasmussen 112 - 19. aug. 2015 - kl. 15:05 Dansk Sygeplejeråd raser: Vi dræber ikke patienter

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi ønsker ikke at kommentere sagen torsdag.

Det var i forbindelse med et retsmøde i den såkaldte sygeplejerskesag ved Retten i Nykøbing Falster i sidste uge, at advokaturchef Jeanette W. Andersen ifølge Sygeplejerådet gik over stregen.

I sagen er en sygeplejerske sigtet for fire drab og et drabsforsøg mod patienter, og da Jeanette W. Andersen efter retsmødet af en journalist blev spurgt om, hvad der kunne være sygeplejerskens motiv, kom hun med den omstridte udtalelse.

Se også: Politidirektør svarer igen på angreb fra Dansk Sygeplejeråd

Andersen henviste til en undersøgelse, som beskriver, hvordan sundhedspersonale i andre tilfælde har dræbt patienter.

Sygeplejerådet opfatter advokaturchefens udtalelse som injurierende og krænkende, og har krævet, at Jeanette W. Andersen æder sine ord. Men det lader altså ikke til at ske.

Grete Christensen oplyser til Ritzau, at man nu har sendt anklagemyndigheden et link til det tv-klip, hvor advokaturchefens udtalelse står skarpest.

- Så nu får de en chance mere, og så må vi afvente deres svar, siger Grete Christensen, der ikke på nuværende tidspunkt vil tage stilling til, om Sygeplejerådet vil gå så langt som at anlægge en injuriesag mod advokaturchefen.

Se også: Sygehus-drabssag: Anklager beskyldes for injurier

Grete Christensen afviser, at sygeplejerskerne skulle være særligt nærtagende i forbindelse med anklagerens udtalelse, selv om nogen måske kunne være af den holdning, at der er tale om ordkløveri.

- Jeg vil bare sige, at jeg sjældent har fået så mange henvendelser - også fra andre faggrupper - som jeg har fået om det her, fortæller Grete Christensen.

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser advokaturchef Henriette Rosenborg Larsen, at man først fredag vil kommentere sagen.