Sygeplejeske tiltalt for uagtsomt manddrab: Sådan opdagede jeg, at der var noget galt

49-årig sygeplejerske nægter sig skyldig

Få den seneste opdatering i sagen her.

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): I dag sidder en 49-årig sygeplejerske, fra Bispebjerg Hospital i København, på anklagebænken i retten på Frederiksberg.

Hun er tiltalt for uagtsomt manddrab og overtrædelse af autorisationslovens § 75 stk. 1 om grovere forsømmelse eller skødesløshed i udøvelsen af sin virksomhed som sygeplejerske.

Hun var på nattevagt på hospitalet den 25 juli 2013, og omkring kl. 23.10, har hun ifølge anklageskriftet ved en fejl, skudt det lokalbedøvende middel Bupivacain, direkte ind i blodåren på en 76-årig kvinde, som efterfølgende døde af forgiftningen.

I retten forklarer den tiltalte sygeplejerske, at hun først opdagede fejlen, da hun fik fri og skulle lave en overlevering til sin kollega.

- Jeg spørg om hun ikke vil tage droppet fra medicinen ned hos patienten, fordi jeg ikke har nået det. Så fortæller hun mig, at hun ikke mener, at medicinen må gives på den måde.

Herefter løber den tiltalte sygeplejeske, efter eget udsagn ind til patienten, som kun kan konstatere er død.

- Jeg bliver nervøs, og løber ned til patienten som jeg finder død, forklarede sygeplejersen.

Sygeplejersken nægter sig skyldig.

En 76-årig kvinde døde på Bispebjerg Hospital, da hun fik sprøjtet lokalbedøvelse direkte ind i en blodåre. En sygeplejerske er nu tiltalt for uagtsomt manddrab. (Foto: Rumle Skafte) 112 - 23. sep. 2015 - kl. 14:58 Sygeplejerske kendte ikke medicin hun dræbte patient med