Synsmand og bilejer idømt betinget fængsel for snyd

Retten i Næstved vurderer, at ejeren af en Toyota Celica betalte en synsmand 6.000 kroner for at få synet sin bil uden anmærkninger, og uden at bilejeren behøvede at køre bilen til synshallen

En 22-årig bilejer og en 39-årig indehaver af en synshal i Slagelse er begge blevet dømt for at have snydt med syn af en bil. (Modelfoto: Finn Frandsen)
En 22-årig bilejer og en 39-årig indehaver af en synshal i Slagelse er begge blevet dømt for at have snydt med syn af en bil. (Modelfoto: Finn Frandsen)

En 39-årig indehaver af en synshal i Slagelse er sammen med en 22-årig bilejer fra Skanderborg blevet idømt 20 dages betinget fængsel for at have snydt med bilsyn.

Retten i Næstved har vurderet, at de to i maj 2013 indgik en aftale om syn af en specialbygget Toyota Celica, selv om bilen aldrig kom til syn i løbet af 2013.

Det skriver Sjællandske.

Det er rettens opfattelse, at bilejeren betalte 6.000 kroner til indehaveren af synshallen for at få synet sin bil uden anmærkninger.

Det var et vidneudsagn fra den 22-åriges arbejdsgiver, som især blev lagt til grund, da dommer Mads Bjerre Østergaard afsagde dommen.

- Arbejdsgiveren har selv et autoværksted i Hørning, hvor den 22-årige på et tidspunkt var ansat. Og han forklarede, at den røde Toyota Celica fredag, lørdag og søndag havde holdt foran hans værksted - lige ud for vinduet til hans kontor, faktisk - da den ifølge den 22-årige var i Slagelse for at blive synet, siger anklager Iben Grønbæk ifølge Sjællandske.

Den 22-årige havde ligeledes pralet over for sin arbejdsgiver med, at han kunne få en bil synet ved blot at sende en sms.

Al for lang sagsbehandling
Dommeren fortalte desuden, at straffen var mild i forhold til ellers. Og det var kun, fordi politi og anklagemyndighed ifølge dommeren havde været alt for længe om at behandle sagen - godt to år - at de to fik en betinget dom og i øvrigt undgik samfundstjeneste.

De to tiltalte har hele tiden nægtet sig skyldige, og de valgte også efter en kort samtale med deres respektive forsvarere at anke dommen til landsretten.

Se også: Synsmand risikerer fængsel for snyd med bilsyn