Tandlægestuderende efter knivstik: Jeg er helt fucked

En 29-årig mand nægter at have været til stede, da sønnen til en tidligere rocker nær blev stukket ihjel

I adskillige måneder har en 29-årig tandlægestuderende efter eget udsagn siddet varetægtsfængslet uden grund.

Sammen med syv andre mænd er den spinkle fyr tiltalt for at have gennemtæsket sønnen til en tidligere Bandidosrocker på en cocktailbar i København, men den 29-årige nægter sig skyldig.

- Jeg var slet ikke til stede på baren, forklarede han mandag i Københavns Byret.

Mens alle de anklagede er tiltalt for grov vold, mener anklagemyndigheden, at netop den 29-årige og en anden mand skal dømmes for drabsforsøg.

Ifølge anklageskriftet skal de to have stukket knive i den 28-årige eksrocker-søn, og anklager Thomas Hugger har da også mere end svært ved at tro den tandlægestuderendes forklaring.

Blandt andet præsenterede anklageren videooptagelser fra baren og pegede på en mand, som, han mener, er den 29-årige.

Hertil kommer en internet-korrespondance mellem den 29-årige og en af de andre tiltalte, der ifølge anklagemyndigheden belaster den studerende.

- Jeg er helt fucked, skrev den 29-årige efter at have modtaget et link til en artikel om knivdramaet.

Udfaldet skal dog ikke læses som en erkendelse af overfaldet, men blot som et udtryk for tømmermænd, fastslog den tiltalte.

- Jeg var fuld. Jeg havde lige været på rustur sammen med mit tandlægestudie og var helt smadret.

Af videooptagelser fra beværtningen fremgår det, at det faktisk var en højtstående Bandidosrocker, som startede slagsmålet om morgenen 24. august sidste år ved at hamre en næve i hovedet på en af de tiltalte.

Herefter kommer den 28-årige sin Bandidos-ven til undsætning. Men efterhånden som slagsmålet eskalerer, gemmer rockeren sig tilsyneladende bag baren, og en større gruppe mænd stimler sammen om eksrocker-sønnen.

En 23-årig mand, der ligesom den tandlægestuderende er tiltalt for drabsforsøg, erkender at have stukket ofret en enkelt gang med kniv, men han nægter, at der skulle være tale om et drabsforsøg.

Heller ingen af de andre er klar til en fuld tilståelse, men flere af dem erkender at have deltaget i slagsmålet.