Teenagere på røver-togt i Kongens Have: 13 ofre plyndret for 35.000 kr.

Tre unge på 16 og 17 tiltalt for grove røverier og frihedsberøvelse. Den ene kræves udvist

Idyllen i Kongens Have blev forvandlet til et mareridt for 13 ofre i sommer. Foto: Stine Tidsvilde.
Idyllen i Kongens Have blev forvandlet til et mareridt for 13 ofre i sommer. Foto: Stine Tidsvilde.

Ved tre grove røverier i Kongens Have i København lykkedes det tre teenagere at få et kontant udbytte på næsten 35.000 kr., fordi de truede ofrene til at udlevere dankort og pin-koder.

I minutterne efter røverierne løb de store drenge rundt til kontantautomater i banker omkring Nørreport Station, hvor de hævede pengene.

En stribe forsøg på at hæve endnu godt 45.000 kr. blev afvist, fordi dankortene enten blev spærret eller fordi det maksimale beløb for hævninger var overskredet.

Sådan lyder tiltalen mod de tre teenagere, to 16-årige og en 17-årig, der alle er af arabisk herkomst.

Københavns Byret tager tirsdag hul på retssagen mod de unge, der sidder varetægtsfængslet på sikrede ungdomsinstitutioner. De nægter sig skyldige.

Plyndrede Pokémon-spillere
Røverierne, der skete i juli og august sidste år, gik ud over 13 unge mennesker, blandt dem flere som var i Kongens Have for at spille Pokémon Go.

Tre af ofrene blev også holdt frihedsberøvet i flere timer, mens røverne forsøgte at sælge et af ofrenes bil på Christiania.

De formodede røvere blev anholdt på fersk gerning, da de forsøgte at begå et fjerde røveri i Kongens Have den 4. august kl. 21.30, hvor de tog fat i to unge og truede dem i forsøget på at få deres værdier.

Civile betjente lå skjult rundt om i Kongens Have i forsøget på at stoppe serien af røverier, og de tre nu tiltalte blev anholdt på stedet. Den 17-årige kræves udvist af Danmark, mens de to andre er danske statsborgere.

Politikommissær Ove Randrup, Station City, siger, at politiet efter tre røverier på tre dage satte massivt ind i Kongens Have for at stoppe røverierne.

- Vi efterforskede mod en større gruppe unge, og det lykkedes at anholde tre af dem på fersk gerning. Vi er glade for, at vi fik det stoppet, siger han.

Knytnæver og lussinger
Det første røveri gik ud over en gruppe på fem unge den 30. juli sidste ved 23-tiden.

Ofrene blev truet og fik tildelt knytnæveslag og lussinger, mens røverne rodede ofrenes tøj igennem og tog en jakke, en trøje og fire dankort med pinkoder.

Med brug af pinkoderne hævede røverne herefter 20.850 kr. i flere kontantautomater og forsøgte at hæve endnu 18.500 kr. Ifølge anklagen var der tale om 18 hævninger og forsøg.

Pengene blev, ifølge tiltalen, fordelt mellem røverne.

Det næste røveri skete den 2. august cirka kl. 20.45, hvor tre unge danskere blev overfaldet i Kongens Have og truet både verbalt og med en kniv. De fik også lussinger, og røverne visiterede dem og fotograferede ofrene og deres sygesikringskort, så de vidste, hvem de var.

Røverne tog ofrenes mobiler, kontanter og to dankort med pinkoder og en bilnøgle, hvorefter de hævede 3000 kr. og forsøgte at hæve endnu 15.000 kr. på dankortene.

Ville sælge offers bil
Men her sluttede mareridt ikke for ofrene. Ifølge tiltalen blev offeret F, der havde en bilnøgle i lommen, tvunget med i en taxa fra Kongens Have til Ballerup for at hente sin bil.

Se også: Røvede Pokémon Go-spillere i Kongens Have

To af røverne kørte med ham, mens den tredje bevogtede de to andre ofre i Kongens Have og holdt dem i skak med en kniv, mens de blev tvunget til at gå hen til parken ved Statens Museum for Kunst og til Nørreport.

F blev imens truet til at køre i sin bil fra Ballerup tilbage til området ved Kongens Have, hvor de tre røvere alle satte sig ind i bilen og tvang F til at køre dem rundt i København, fordi de ville sælge hans bil. De opgav til sidst og smed F ud af bilen, som de flygtede i.

Flugten gik galt på Kløvermarksvej, hvor røverne kørte ind i en parkeret bil og løb fra stedet.

Næste dag, den 3. august, begik trioen - ifølge tiltalen - et nyt røveri i Kongens Have ved 22-tiden, hvor de overfaldt en gruppe på fem unge.

Med trusler, skub, knytnæveslag og lussinger fratog de ofrene deres hævekort og pinkoder samt en iPhone. Derefter gennemførte de seks hævninger på kortene til i alt 10.600 kr., mens forsøg på at hæve endnu 12.000 kr. blev afvist.

Københavns Byret har afsat fire retsdage til sagen, hvor dommen ventes den 23. januar.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere