Teenagerøver afsløret af betjent: Stjålet mobiltelefon ringede i hans lomme

Først nægtede en 18-årig over for politiet at have truet en jævnaldrende med kniv til at udlevere sin mobiltelefon. Men så foretog en betjent et hurtigt opkald, som fik noget i den 18-åriges lomme til at ringe

En 18-årig formodet mobiltelefon-røver blev tirsdag efter midnat anholdt i Ringsted efter forinden at være blevet afsløret ved et telefonopkald. (Modelfoto: Jens Dresling)
En 18-årig formodet mobiltelefon-røver blev tirsdag efter midnat anholdt i Ringsted efter forinden at være blevet afsløret ved et telefonopkald. (Modelfoto: Jens Dresling)

Midt- og Vestsjællands Politi har anholdt en 18-årig mand fra Ringsted, som er sigtet for at være en af fire gerningsmænd, der tirsdag klokken cirka 20.15 udsatte en anden 18-årig for røveri.

Røveriet skete i Nørregade ved sygehuset i byen og var temmelig voldsomt. Offeret blev angiveligt overdænget med slag og spark, og en af gerningsmændene skulle også have truet ham med en kniv til at udlevere sin mobiltelefon.

Det oplyser pressekonsulent Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi til Ekstra Bladet.

Men det er nu ikke så meget den historie, der er den bemærkelsesværdige.

Det er derimod det efterforskningsmæssige lyntrick, som en vaks betjent udførte, da han stod over for en mulig gerningsmand, der til at begynde med nægtede ethvert kendskab til sagen.

Det var klokken 0.55, hvor en politipatrulje opdagede en mand, der passede til beskrivelsen på en af gerningsmændene.

- Manden var helt afvisende, da to betjente mødte ham på gaden tæt på hans hjem. Men så foretager den ene betjent et hurtigt efterforskningsmæssigt skridt og ringer til det telefonnummer, der hørte til den stjålne telefon. Og så begyndte telefonen sørme at ringe i den 18-åriges lomme, forklarer Martin Bjerregaard.

Sammen med signalementet vurderer politiet, at det er så kraftigt et indicium på, at den 18-årige er gerningsmand, at han derfor blev anholdt.

Men på trods af den ellers bemærkelsesværdige afsløring foran næsen på de to betjente, forsøgte den 18-årige fortsat på at være afvisende.

- Han var rimelig kold over for, at telefonen begyndte at ringe. Han var mere fokuseret på, at han nu var kommet under mistanke, forklarer Martin Bjerregaard.

- Nu er der gået nogle timer fra gerningstidspunktet, og indtil vi anholder ham, og han kan jo have erhvervet telefonen på anden vis. Men offeret har næsten med navns nævnelse og adresse kastet mistanke på to personer, og sammenholdt med, at vi finder telefonen, giver det i hvert fald politiet opfattelsen af, at der er bestyrket mistanke mod den 18-årige, siger Martin Bjerregaard.

Den unge mand fremstilles senere onsdag i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med et krav fra anklagemyndigheden om varetægtsfængsling.

Ud over den 18-årige formodede gerningsmand har politiet også anholdt en 15-årig mulig medsammensvoren. Det skete klokken 1.10 natten til onsdag.

De øvrige to er endnu ikke pågrebet.