Terrorekspert: Helt afgørende at terrorist er fanget i live

Med empati og den rette afhøringsteknik, kan politiet få terrormistænkt i tale mener tidligere PET-chef

Se aktionen, der førte til anholdelsen af en mistænkt her (Video: AP)

Det er et kæmpe scoop for belgisk politi, at det er lykkes at anholde Salah Abdeslam, der er mistænkt for at have medvirket til Paris-angrebet i november, hvor 130 mennesker blev dræbt.

Det mener tidligere PET-chef og terrorekspert Hans Jørgen Bonninchsen.

- Det er fantastisk. Det er helt afgørende, siger han fredag aften til Ekstra Bladet.

Han mener, at belgisk politi nu har en unik mulighed for at få mere viden om terrorangrebet i Paris i november.

- De har nu en direkte, levende kilde, som har en viden, der kan være med til at klarlægge hændelsen i november. Det kan de bruge til at forstå hændelsen, men også ren præventivt, forklarer han.

Udover muligheden for at få en bedre indsigt i, hvordan angrebet i Paris kunne finde sted, har politiet nu også en mulighed for at finde ud af mere om, hvordan Islamisk Stat fungerer, mener Hans Jørgen Bonnichsen.

- De kan også finde ud af mere om Islamisk Stat, hvordan de rekrutterer, og om han (Salah Abdesalam, red.) i det hele taget er knyttet til dem, siger han.

112 - 18. mar. 2016 - kl. 17:17 Europas mest eftersøgte mand pågrebet

Terrorekspet efter anholdelse: Et kæmpe gennembrud

At politiet har formået at fange Salah Abdesalam i live, er et kæmpe gennembrud for myndighederne, mener Hans Jørgen Bonnichsen.

- Det er i aller højeste grad et gennembrud. Det er afgørende for både at forstå, hvordan angrebet i Paris kunne ske, og for at kunne forebygge og forhindre lignende angreb i fremtiden, fortæller han.

Ifølge Hans Jørgen Bonnichsen er der gode chancer for at få Salah Abdesalam til at tale, men det kræver den rette politimand, fastslår han.

- Hvis man er en respektfuld politimand, som har de fornødne evner og en god afhøringstaktik, så har man en enestående mulighed for at åbne op for andre mennesker, siger han og fortsætter:

- Det er vigtigt, at man ikke leger 'bad cop', men lader fornuften råde, ikke frygten og aggressionerne. Det er helt afgørende, at man er fornuftig og velovervejet, siger han.

- Empati, Empati, Empati. Så er der masser af muligheder, fastslår han.

1 af 2 Fredag er Salah Abdeslam, der er mistænkt for at have medvirket til Paris-angrebet i november anholdt
2 af 2 Fredag er Salah Abdeslam, der er mistænkt for at have medvirket til Paris-angrebet i november anholdt
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere