Terrorhjælper sigtes ikke for mobil-brug fra arrest

Politiet har ikke planer om at undersøge, om Omar el-Husseins påståede hjælper surfer på nettet fra arrest

Fem påståede hjælpere til Omat El Husseins angreb i februar sidste år har siden været afskæret fra kommunikation med omverden fra fængslet. Alligevel kan en af de anholdte tilsyneladende være aktiv på både Facebook og Instagram. Foto: Politi
Fem påståede hjælpere til Omat El Husseins angreb i februar sidste år har siden været afskæret fra kommunikation med omverden fra fængslet. Alligevel kan en af de anholdte tilsyneladende være aktiv på både Facebook og Instagram. Foto: Politi

En gennemgang af profiler på flere sociale medier tilhørende en af Omar el-Husseins påståede hjælpere ved angrebene på Krudttønden og synagogen i København viser, at den terror-fængslede hjælper er stærk aktiv på de sociale medier.

Det på trods af, at den 19-årige hjælper er fængslet i en sag, som siden angrebene har været mørklagt af politiet.

Og selv om DR Nyheder i går kunne afsløre den omfattende aktivitet, er den 19-årige endnu ikke blevet sigtet for en ny lovovertrædelse.

- Han er ikke blevet sigtet for det. Umiddelbart er det ikke noget, vi undersøger, siger vicepolitiinspektør Jens Møller fra Københavns Politi til Ritzau.

Den omfattende efterforskning af sidste års angreb i København har i over ti måneder været mørklagt for offentligheden, og Omar el-Husseins fem påståede hjælpere har derfor også været afskåret fra at kommunikere med omverdenen.

Natlige opdateringer
Alligevel tyder meget på, at en af de sigtede, som har nære relationer til den nu afdøde terrorist Omar El-Hussein, er yderst aktiv på nettet - særligt om natten.

De seneste måneder har den 19-årige flere gange kommenteret på Facebook, lagt nyt profilbillede op og været aktiv på det sociale medie Instagram. Det viser en gennemgang af hans profiler, som DR Nyheder har foretaget via forskellige søgeredskaber.

Det er dog muligt, at andre har fået adgang til den unges kodeord, men ifølge DR er en række af kommentarerne personlige, ligesom der er kommunikation med en barndomsven fra Mellemøsten.

Vicepolitiinspelktør Jens Møller ønsker imidlertid ikke at forholde sig til de potentielle konsekvenser, som en sådan kommunikation kan have for efterforskningen og den kommende retssag.

- Hvordan man sidder i et arresthus, er et forhold mellem den enkelte og arresthuset, siger vicepolitiinspektøren.

Minister kræver svar
Overfor Ritzau vil Kriminalforsorgen ikke kommentere den konkrete sag. Umiddelbart ønsker man heller ikke at kommentere en redegørelse, som justitsministeren nu har bedt om.

- Ingen skal være i tvivl om, at det er uheldigt og forkert, hvis det kan foregå. Derfor skal vi have undersøgt det til bunds, siger Søren Pind til DR Nyheder.

- Man kan jo ikke vide, hvem der har opdateret. Men uanset hvad er det jo et uheldigt signal, at man kan propagandere på den måde, når man sidder i den pågældende situation, siger ministeren.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere