Terrortiltalt: - Det er normalt at folk bliver skudt og dør

I sagens femte retsmøde er det den 26-årige Bhostan Hossein, som nu skal afgive forklaring

De terrortiltalte - fra venstre: Rabea, Elmi, Abbas og Hossein. Alle fire er tiltalt for at have hjulpet Omar El-Hussein inden angrebet på synagogen i København. (Retstegninger: Jørgen Bitsch)
De terrortiltalte - fra venstre: Rabea, Elmi, Abbas og Hossein. Alle fire er tiltalt for at have hjulpet Omar El-Hussein inden angrebet på synagogen i København. (Retstegninger: Jørgen Bitsch)

Københavns Byret (Ekstra Bladet): Den 26-årige Bhostan Hossein, som er tiltalt for medvirken til terror, afgiver i dag forklaring til Københavns Byret, hvor han skal redegøre for sin færden i terror-døgnet 14.-15. februar sidste år.

Anklager Sidsel Jesse-Klixbüll har brugt formiddagen på vise en række overvågningsbilleder fra netcafeen PowerPlay på Nørrebro, hvor den 26-årige kort efter angrebet på Krudttønden i Københavns mødtes med to andre tiltalte i sagen.

På billederne ses Bhostan Hossein sidde med den 31-årige Mahmoud Rabea, og kort efter kommer sagens yngste tiltalte, den 21-årige Liban Elmi også til stedet.

Her læser de tre tiltalte ifølge anklagemyndigheden om angrebet på Krudttønden. Af computerens internet-log går de blandt andet ind på Ekstra Bladet, hvorefter også BT og mediet Local Eyes bliver besøgt. 

På optagelserne ses de tre også flere gange føre en opstemt samtale.

- Vi taler sikkert om aftenen før. Der skete meget til en fest der, lød forklaringen på optagelserne fra den 26-årige Bhostan Khan til retten.

- Men I har også lige læst om et drab på Krudttønden, udfordrede anklager Sidsels Jessen-Klixbüll.

- Det er ikke vigtigt for os. Folk dør. Folk bliver skudt. Det er sket før. Skal jeg græde eller hvad, lød svaret kontant fra Bhostan Hossein.

Hør om terrorsagen her.

Ifølge den 26-årige er skud og drab hverdag i det miljø, som de tiltalte bevæger sig i.

- Og der er mange skyderier, som politiet ikke engang kender til, lød det trodsigt fra den 26-årige.

Alligevel var Bhostan Hossein ifølge egen forklaring forfærdet over angrebet på Krudttønden.

- Vi tænkte, at det var voldsomt, det der skete, og at han var sindssyg, ham, der havde gjort det, lød det fra Bhostan Hossein.

Hossein er den næstældste af de fire tiltalte. Han er opvokset på Nørrebro i København og har været medlem af banden Brothas. Han er tidligere dømt, blandt andet for besiddelse af skydevåben.

Ifølge den 26-årige er alle fire tiltalte gode venner. Inden de blev anholdt i sagen var de sammen næsten dagligt, og de kendte også til Omar El-Hussein. Han var dog ikke en af slænget.

- Han boede bare i Mjølner Parken, og der kender alle hinanden, lød det fra den 26-årige.

1 af 3 Der har sagen igennem massiv sikkerhed ved retssalen i Københavns Byret. Foto: polfoto
2 af 3 De fire kammerater er tiltalt for at have hjulpet Omar El-Hussein i tiden efter angrebet på Krudttønden.
3 af 3 De terrortiltalte - fra venstre: Rabea, Elmi, Abbas og Hossein. Alle fire er tiltalt for at have hjulpet Omar El-Hussein inden angrebet på synagogen i København. (Retstegninger: Jørgen Bitsch)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere