Tesla-bilist sad i passager-sædet under kørsel i tæt trafik

Den britiske Tesla-ejer er nu blevet frakendt kørekortet i halvandet år

Video: Politiet i Hertfordshire

39-årige Bhavesh Patel er ejer af den skønneste Tesla. Men det varer noget, før han atter får lov til at sætte sig bag rattet i den eldrevne bil igen.

Den 39-årige mand fra Nottingham i Storbritannien  er netop blevet frakendt kørekortet i halvandet år.

Chokerede bilister opdagede, at den 39-årige mand under kørslen på en stærkt befærdet motorvej havde aktiveret bilens autopilot. Og ikke nok med det. Manden kravlede også - midt under kørslen - over i passager-sædet, hvor han blev observeret siddende med hænderne om nakken.

Bhavesh Patel havde således hverken fat i rattet eller mulighed for at påvirke pedalerne, skriver flere britiske medier.

Blev filmet af bilist
En årvågen bilist nåede at filme det opsigtsvækkende stunt  med sin mobiltelefon.

I første omgang blev filmen lagt op på de sociale medier, men senere blev den sendt til det lokale politi. Bhavesh Patel blev indkaldt til afhøring. Her indrømmede han kørslen, som var foregået med omkring 64 km/t.

Den 39-årige mand indrømmede, at have gjort noget 'dumt.' Men han forklarede samtidig de forbløffede betjente, at bilen var i stand til at gøre de mest fantastiske ting, og at han blot var 'uheldig, fordi han blev opdaget.'

Erkendte farlig kørsel
I retten i St Albans Crown Court erkendte manden sig dog skyldig i farlig kørsel.

Ud over frakendelsen af kørekortet blev den 39-årige bilist idømt 100 timers samfundstjeneste, og han skal også betale sagens omkostninger.