Tesla-fører sigtet for drabsforsøg: Påkørt cyklist er hans stedfar

En 27-årig ejer af en luksus-elbil er blevet fængslet frem til 4. november - sigtet for drabsforsøg på sin 59-årige stedfar

Flugtbilisten, der kørte en 59-årig mand ned natten til fredag, kørte i en Tesla. (TV: Kenneth Meyer)

Kender du offeret eller føreren af den pågældende Tesla - eller ved du noget om sagen? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

En ung mand påkørte tidligt fredag morgen sin stedfar, der kom cyklende på Valbyvej i Slagelse.

Det mener i hvert fald Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som har sigtet den 27-årige for drabsforsøg.

Beviserne mod manden er så stærke, at en dommer i Retten i Nykøbing Falster lørdag formiddag valgte at varetægtsfængsle ham i knap fire uge, oplyser anklager Jeanette Vincentz Andersen til Ekstra Bladet.

Her ses den mistænkelige Tesla, som politiet undersøger. (Foto: Kenneth Meyer) 112 - 9. okt. 2015 - kl. 23:48 27-årig i Tesla-bil sigtet: Kørte cyklist ned med vilje

Manden, der kørte i en bil af mærket Tesla, er sigtet for forsøg på manddrab.

Hans 59-årige stedfar blev slynget op over bilen og pådrog sig fem ribbensbrud samt skader på lungen og i ansigtet, lyder det i sigtelsen. Den 59-årige kvæstede mand blev efterladt på stedet, mens føreren af bilen tog flugten.

Forruden på Teslaen er tydeligt mærket af påkørslen. Den 27-årige nægter sig skyldig i drabsforsøg. (Foto: Kenneth Meyer)
Forruden på Teslaen er tydeligt mærket af påkørslen. Den 27-årige nægter sig skyldig i drabsforsøg. (Foto: Kenneth Meyer)

Den 27-årige nægter sig skyldig, men hvad han ellers har at sige om sagen forbliver foreløbigt hemmeligt for offentligheden. Grundlovsforhøret blev nemlig afholdt for lukkede døre, hvilket betyder, at presse og tilhørere ikke må være til stede.

Tesla-føreren, som er fra Slagelse-egnen, blev anholdt fredag formiddag, efter en Tesla-forhandler ved Kastrup havde taget kontakt til politiet. En ansat havde læst om påkørslen på ekstrabladet.dk og fattede mistanke, da der holdt en skadet Tesla ved forretningen på Kirstinehøj.

Her ses den mistænkelige Tesla, som politiet undersøger. (Foto: Kenneth Meyer) 112 - 9. okt. 2015 - kl. 09:40 Tesla-ejer anholdt: Mistænkt for at være flugtbilist

Tesla-biler, som er en dyr el-bil, ses ikke mange steder på de danske veje, så de dele, der røg af bilen ved påkørslen, ledte hurtigt politiet på sporet. Man opfordrede derfor gerningsmanden til at melde sig selv, men fik altså anmeldelsen fra Tesla-forretningen, inden det blev aktuelt.

Den 59-årige stedfar er fortsat indlagt på hospitalet, men er uden for livsfare.

Her køres den beskadigede Tesla væk fra forretningen i Kastrup, hvor den blev indleveret efter påkørslen. (Foto: Kenneth Meyer)
Her køres den beskadigede Tesla væk fra forretningen i Kastrup, hvor den blev indleveret efter påkørslen. (Foto: Kenneth Meyer)

Kender du offeret eller føreren af Teslaen - eller ved du noget om sagen? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)