Thailand-ekspert: Det er et terrorangreb

Mindst 19 mennesker meldes dræbt i et bombeangreb i den thailandske hovedstad Bangkok. Ifølge en dansk Thailand-ekspert kan vi roligt regne med, at 'der er tale om terror'

Se hele interviewet med Flemming Ytzen her.

Er du i Bangkok? Har du mærket noget til eksplosionen? Skriv til os på 1224@eb.dk / sms til 1224 (koster alm. smstakst).

Klokken 19.00 lokal tid blev Thailand ramt af et terrorangreb, da en eksplosion slog mindst 19 mennesker ihjel og efterlod 120 sårede.

Bomben sprang i hovedstadens centrale del af Chidlom-området, og det er ifølge Thailand-ekspert Flemming Ytzen ikke helt tilfældigt.

- Vi kan roligt gå ud fra, at der er tale om en terrorhandling. Dette angreb er så voldsomt, fordi det er så tæt på turistfyldte områder. Tusindvis af thaier passerer forbi området hver dag. Dem, der har lagt bomben, ville gerne skabe en chokeffekt, siger Flemming Ytzen, der er journalist på Politiken.

(Foto: Scanpix) 112 - 17. aug. 2015 - kl. 14:44 Bombe eksploderer i Thailand - Mange dræbte

Eksplosionen gik af ved Ratchaprasong-krydset, der normalt er proppet med turister, som besøger de dyre hoteller, butikker og det kendte Erawan-tempel. Et tempel, som er særdeles velbesøgt.

- Der kommer dagligt mange mennesker i området. Vi har ikke været ude for noget lignende i årtier, siger Thailand-eksperten.

Efter hændelsen blev denne video lagt på nettet, hvor man kan se eksplosionen.

Hvem gjorde det?
Der spekuleres nu fra flere sider i, hvem der kan have stået bag sådan en terrorhandling. Men ifølge eksperten er det en særdeles kompliceret situation.

- Thailand har i et stykke tid befundet sig i en overgangsfase. Kongen og Dronningen er alvorligt syge, så syge, at de ikke kan tale længere. Der venter en meget sensitiv arvefølge, som skal på plads. Indtil da har en militærjunta overtaget magten.

- Og de bliver siddende, indtil detaljerne omkring tronfølgen er på plads, siger Flemming Ytzen, der ikke kan pege på, hvor angrebet kommer fra.

- Myndighederne vil nok pege på, at den muslimske minoritet i syd står bag. De har før stået bag andre terrorhandlinger i Bangkoks forstæder. Det bliver svært at inddrage militærjuntaen, for så bliver det meget komplekst, siger Flemming Ytzen. Se hele interviewet med Thailand-ekspert Flemming Ytzen i toppen af denne artikel.

En seer, Kenny, har filmet efter eksplosionen i Thailand. Se klippet her.

1 af 2 
2 af 2 Foto: AP.