Thorkild reddede tre børn fra at brænde op i lystbåd

Far og mor i dramatisk redningsaktion: Redder søn, datter og datterens veninde ud af brændende og røgfyldt lystbåd. Fem sekunder efter var den omspændt af flammer

Sådan blev branden slukket. (Foto: Ole Frederiksen/Thomas Graversen)

To piger og en dreng blev i sidste øjeblik reddet ud af en brændende båd i havnen i Middelfart.

Det skete natten til lørdag, da den båd, de lå og sov i, af endnu ukendte årsag brød i brand.

Se mere video på Localeyes.dk

Branden skabte vild panik på havnefronten, da det hurtigt stod klart, at der lå børn i båden:

- Da vi opdager branden, springer jeg ned i vores båd og river døren op. Da jeg åbner den, vælter der ud med røg, og der er en del flammer, fortæller 39-årige Thorkild Larsen, der er far til to af de tre børn, der blev reddet ud af den brændende båd.

(Foto: Ole Frederiksen) 112 - 8. aug. 2015 - kl. 14:18 Indsatsleder: Bådene stod ikke til at redde

Forældrene sad sammen to både derfra og hyggede sig sammen med to vennepar, som de tidligere på aftenen havde nydt en middag med på restaurant Brasserie Svanen på havnen, da de opdagede, at der var ild i båden.

- Det begyndte at lugte brændt, men i første omgang troede vi, det var et oliefyr, der var gået ud. Ejeren af båden, vi sad på, gik dog alligevel ned i kahytten for at undersøge, om lugten kom derfra, og da han kom op, var der en, der opdagede ilden i vores båd, fortæller Thorkild Larsen om episoden.

- Hvis ikke han havde opdaget det, havde det været for sent.

Så voldsomt så det ud, da bådene brændte. (Foto: Localeyes.dk)

Indhyllet i flammer
Straks sprang de seks voksne op, og med Thorkild Larsen i spidsen stormede de over til ilden i den 39-årige autoforhandlers lystbåd.

– Det tog ti sekunder at få børnene ud, og fem sekunder efter de var ude, stod der to meter høje flammer ud af kahytten. De to piger lå i kahytten, mens vores søn lå ude i stævnen. Pigerne ville ikke vågne, da jeg kom ind til dem, og jeg var nødt til at give den ene en lussing og hive den anden ud i håret for at redde dem, forklarer Thorkild Larsen om den voldsomme episode.

(Foto fra video af Localeyes) 112 - 8. aug. 2015 - kl. 11:54 TV: Se hvor voldsom bådbrand var - meterhøje flammer

Imens Thorkild i al hast fik reddet pigerne ud, løb hans kæreste Maria Sørensen ud i stævnen og fik sønnen op.

– Hvis min kæreste ikke var løbet efter vores søn, var han ikke blevet reddet ud. Få sekunder efter vi havde forladt båden, var den indhyllet i flammer.

Havde lige vinket farvel
Kort tid inden branden havde han sammen med sin datter og en anden ven af familien været i Fredericia for at hente datterens bedste veninde.

Sammen med Thorkilds datter lå hun i kahytten i bunden af båden.

(Foto: Ole Frederiksen) 112 - 8. aug. 2015 - kl. 23:32 Vidne til voldsom bådbrand i Middelfart: En grim oplevelse for børnene

– Vi havde lige vinket farvel til hendes forældre få timer før. Jeg kan slet ikke forestille mig at skulle kigge sådan nogle forældre i øjnene bagefter, hvis de var brændt inde.

Skidt med båden
Thorkild Larsen priser sig lykkelig for, at de nåede at reagere på ilden.

– Jeg er bare så taknemmelig for, at vi nåede at få dem op. Lige nu er jeg verdens lykkeligste mand. Alt omkring båden og erstatning kan være fuldstændig lige meget lige nu. Vi er bare glade for, at ingen kom til skade, siger han og forklarer, at familien og børnene stadig er stærkt påvirkede af situationen.

1 af 2 (Foto fra video af Localeyes)
2 af 2 (Foto: Ole Frederiksen)