Tidligere dansk top-bokser efterlyst: Har du set Tom Bogs?

- Det er meget koldt udenfor, og derfor vil vi gerne finde ham hurtigst muligt, lyder det fra politiet

Den tidligere top-bokser Tom Bogs er dement, men meget venlig. Han forsvandt fra sit hjem klokken ni morges. Foto: Privat
Den tidligere top-bokser Tom Bogs er dement, men meget venlig. Han forsvandt fra sit hjem klokken ni morges. Foto: Privat

Københavns Vestegns Politi efterlyser den 71-årige tidligere danske topbokser Tom Bogs.

Det tidligere sportsidol lider af demens og er ikke er set siden i morges, hvor han forlod sin bopæl.

Tom Bogs beskrives som tydeligt dement, men meget venlig og som en, der formentlig vil hilse pænt på alle forbigående personer. 

- Han har forladt sit hjem i Hvidovre omkring klokken ni her til morgen. Han har ikke sit eget overtøj på, men hvis han har en jakke på, kan det være en damejakke, siger vagtchef hos Københavns Vestegns Politi, Lars Guldberg, til Ekstra Bladet.

Den 71-årige kan ifølge familien selv finde ud af at tage tog og bus, og han kan derfor været nået meget langt siden klokken ni i morges.

- Det er jo meget koldt udenfor, og derfor vil vi gerne finde ham hurtigst muligt, lyder det fra vagtchefen.

Tom Bogs boksede som professionel i årene 1964 til 1974 og opnåede en meget betydelig popularitet hos danskerne. Han opnåede i sin professionelle boksekarriere 86 kampe, hvoraf han vandt de 77.

27 af disse var på Knock Out og den vellidte bokser formåede i sin karriere også at blive tredobbelt europamester. 

Et af højdepunkterne kom, da han i 1964 deltog i de olympiske lege i Tokyo. Efter OL blev han professionel og kom i stald hos boksepromotor Mogens Palle.

Tom Bogs var i sin karriere en yderst populær og dygtig bokser. Foto: Polfoto
Tom Bogs var i sin karriere en yderst populær og dygtig bokser. Foto: Polfoto

Politiet opfordrer borgere, som kunne støde på den 71-årige til at tage kontakt til manden og derefter ringe til politiet på 114.

Antallet af mennesker, der rammes af en demens-sygdom, er stigende. Den rammer oftest den ældre del af befolkningen, men Alzheimerforeningen oplyser, at i dag lever 1500 mennesker under 65 år med sygdommen. Modelfoto: Stine Tidsvilde Krop og træning Demens dræber: Ni dør hver dag

1 af 6 Tom Bogs var i sin karriere en yderst populær og dygtig bokser. Foto: Polfoto
2 af 6 Foto: Polfoto
3 af 6 Foto: Polfoto
4 af 6 Europamesterskabstitlen opnåede Tom Bogs tre gange. Foto: Polfoto
5 af 6 Foto: Polfoto
6 af 6 Den tidligere top-bokser Tom Bogs er dement, men meget venlig. Han forsvandt fra sit hjem klokken ni morges. Foto: Privat