Tidligere landsholdsspiller dømt: Fik mor til at misbruge fireårig søn

42-årige Hans F. Á Toftanesi idømt tre år og ni måneders fængsel for at få mor til at begå seksuelle overgreb

Her bliver Hans F. Á Toftanesi idømt tre år og ni måneders fængsel. Video: Kringvarp Føroya

RETTEN I LYNGBY (Ekstra Bladet): Den 42-årige tidligere færøske landsholdsspiller Hans F. Á Toftanesi er i en nævningesag ved retten i Lyngby idømt tre år og ni måneders ubetinget fængsel for gennem tre måneder at have fået en 43-årig kvinde til at begå 41 seksuelle overgreb mod sin fireårige søn.

Foruden fængselsstraffen er han blevet dømt til at betale sagens omkostninger og betale 100.000 kroner i erstatning til offeret. Den nu dømte ankede dommen på stedet.

Toftanesi skal forblive varetægtsfængslet, mens ankesagen står på.

Overgrebene blev i en række tilfælde dokumenteret med fotos og video, som moderen sendte til Hans F. Á Toftanesi.

Den dømte var ved mandagens retsmøde iført grå blazer og hvid T-shirt. Han fremstod rolig og fattet under mødet, hvor han sad bænket ved siden af sin forsvarer, Anders Larsen.

Inden retten trak sig tilbage for at votere fik Toftanesi muligheden for at komme med en afsluttende bemærkning. Her sagde han, at han var ked af, hvad der var sket, men at han ikke ville indrømme noget, han ikke har gjort.

- I bagklogskabens skyld: Er jeg et fjols? Absolut. Har jeg gjort noget forkert? Ja. Var det min intention? Aldrig, sagde Toftanesi med henvisning til, at der efter hans udsagn alene var tale om udveksling af fantasier mellem ham og den fireåriges mor.

Han mener sig desuden udsat for kønsdiskrimination fra politi og anklagers side. Han mener, at det konkluderes, at han ikke kan skelne mellem fantasi og virkelighed, fordi han er en mand.

- Jeg læste for nylig i en avis, at voldtægt er på top fem over kvinders seksuelle fantasier, sagde han og forklarede, at ingen jo på den baggrund tror, at kvinder i virkeligheden ønsker at blive voldtaget.

Den 42-årige mand er tiltalt ved retten i Lyngby for at have tilskyndet den dømte mor til at begå overgreb på sin fire-årige søn. Han hævder, der kun var tale om gensidige fantasier. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix 112 Mor var rædselsslagen for at blive overrasket af sin mand, mens hun voldtog fire-årig søn

Hans F. Á Toftanesi og kvinden fra Nordsjælland fik sidste år kontakt på det sociale medie LinkedIn, hvor de påbegyndte en omfattende chat på samlet omkring 9000 beskeder.

Det var selskabet LinkedIn, der blev opmærksom på chattens karakter, hvorpå myndighederne blev underrettet.

Undervejs i chatten fortalte den nu dømte kvinden, at det efter hans mening var naturligt, at mødre oplærte deres små sønner til sex. Herfra udviklede dialogen sig, og Toftanesi opfordrede kvinden til at have sex med sønnen.

Den nu dømte opfordrede desuden kvinden til at have sex med sin far og datter. Også sex med hunde blev der udvekslet fantasier om.

Ingen af disse forhold blev ført ud i livet, idet kvinden blev pågrebet af politiet. Kort efter blev den nu dømte anholdt. Han har siddet varetægtsfængslet siden – foreløbig i syv måneder.

Anklager Bente Schnack sagde i sin procedure, at sagen med en mors overgreb på en så lille søn er så usædvanlig, at hun ikke har kunnet finde fortilfælde.

Derfor henviste hun i sin argumentation for straf til dommen mod den misbrugte drengs mor, der blev idømt tre år og ni måneders fængsel i en tilståelsessag tidligere på året. Anklageren lagde i proceduren vægt på, at Toftanesi som bagmand for overgrebene skulle idømmes en hårdere straf end moderen, selv om det var hende, der førte handlingerne ud i livet.

- I narkosager er det også værre at være bagmand end kurér, sagde anklageren.

Den 43-årige mor blev dømt ved en tilståelsessag ved retten i Lyngby, og nu er hendes chatven for retten, tiltalt for at have tilskyndet hende til forbrydelserne. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix 112 Chat-ven fik mor til at have sex med fire-årig søn: - Det var bare ren fantasi

Toftanesi har under retssagen nægtet sig skyldig og forklaret, at han troede, at der var tale om ren fantasi, og at han ikke forestillede sig, at kvinden førte handlingerne ud i livet.

Denne forklaring erklærede anklageren utroværdig, da den 42-årige mand gentagne gange opfordrede kvinden til at tage billeder af overgrebene og sende dem til ham.

- Der er ikke tale om fotos, som hun hurtigt kan have fundet på nettet, sagde anklageren og påpegede, at billederne var så konkrete i forhold til de udvekslede fantasier, at der ikke kunne være tale om tilfældigheder.

Forsvareren fremlagde undervejs i dagens retsmøde et resume af en personundersøgelse af Hans F. Á Toftanesi. Heraf fremgik det, at den 42-årige færing er bosiddende i Danmark med en kæreste, han har været sammen med siden 2008. Sammen har de to børn på et og tre år. Han er ifølge personundersøgelsen egnet til almindelig fængselsstraf og samfundstjeneste.

Forsvareren pointerede i sin procedure, at han påstod sin klient frikend, da han ikke mente, det var bevist, at Toftanesi kunne vide, at overgrebene blev ført ud i livet. Han forklarede, at der var tale om en affære mellem to voksne, hvor der også blev udvekslet fantasier.

Den 42-årige kvinde ventes at gentage sin tilståelse her i retten i Lyngby. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix 112 Mor voldtog fire-årig søn efter opfordring fra en chat-ven