Tidligere OL-svømmer og muskelmand tiltalt: Kondompakker ledte politiet på sporet

To mænd er tiltalt for drab på to mænd, der blev udsat for massiv vold, og hvis huse blev sat i brand. De nægter sig skyldige

Efter en brand i hans hus på Kalundborgvej i Ruds Vedby blev Kiehn Georg Andersen efterlyst. Hans lig blev senere fundet i en sø i en grusgrav. Foto Per Rasmussen
Efter en brand i hans hus på Kalundborgvej i Ruds Vedby blev Kiehn Georg Andersen efterlyst. Hans lig blev senere fundet i en sø i en grusgrav. Foto Per Rasmussen

RETTEN I NÆSTVED (Ekstra Bladet): Det var to kondompakker, der blev fundet i indkørslen hos drabsofferet Kiehn Georg Andersen, der henledte politiets opmærksomhed på en 35-årig mistænkt.

Men det var først efter endnu et drab to måneder senere, at politiet skred til anholdelse af den mistænkte og hans 43-årige kammerat.

De er nu tiltalt for både drabet på Kiehn Andersen i april sidste år og drabet på 80-årige Poul Frank Jørgensen i juni sidste år. Begge mænd blev udsat for massiv vold, og deres huse blev sat i brand.

Den 35-åriges dna blev med høj sandsynlighed fundet på indpakningen af de ikke opbrudte kondompakker, der blev fundet i indkørslen, fortalte sagens anklager Susanne Bluhm under sine forelæggelse af sagen.

Det førte til, at politiet iværksatte en telefonaflytning af den 35-årige og senere også den 43-årige og fik overblik over, hvilke biler de havde til rådighed. I første omgang uden resultat.

Men da 80-årige Poul Frank Jørgensen blev fundet dræbt i sit nedbrændte hus to måneder senere, viste en nabos videoovervågning en bil af mærket Folkevogn Up, som politiet vidste, at de nu tiltalte havde rådighed over.

Det førte til en mistanke om, at det var de samme, der stod bag de to drab, og de blev herefter anholdt 21. juni sidste år. De har været fængslet lige siden.

Umage duo
Den 43-årige tiltalte har en markant tatovering, der dækker næsten halvdelen af ansigtet, og en ring i næsen som en tyr, der står i kontrast til hans pæne lyseblå skjorte. Hans muskuløse krop, som man kan se billeder af på sociale medier fra før hans anholdelse, er svundet ind efter et år i politiets varetægt, håret er pjusket, og han sidder og rokker frem og tilbage i små bevægelser med bøjet ryg og ofte lukkede øjne

Han erkender besiddelse af en springkniv og en daggert og nægter sig skyldig i de øvrige forhold. I forhold til tiltalen for røveri nægter han sig skyldig på grund af 'frivillig tilbagetræden'.

I forhold til ham er der forbehold for påstand om anden sanktion end straf. Mentalundersøgelsen er dog endnu ikke afsluttet.

Her er tiltalerne

20. april 2019: Drab i forening på Kiehn Andersen i Ruds Vedby, der var værgeløs, da han blev slået ihjel med massiv stump vold mod halsregionen. Han er formentlig blevet sparket og/eller trampet mod hals og ryg, så han fik brud på tungebenet, venstre skjoldbruskplade og begge øvre skjoldbruskhorn samt brud på flere ribben.

Tyveri af offerets haglgeværer og møntsamlinger og brandstiftelse mod hans hus.

Usømmelig omgang med lig ved at have kørt offeret til en sø i Blæsinge i Slagelse, hvor de med en ukendt smal aflang spids genstand stak offeret i maveregionen efter dødens indtræden og fyldte hans tøj med flere sten, så han sank til bunds, og liget blev efterladt på bunden af søen.

1. juni 2019: Forsøg på hjemmerøveri ved i forening at have indfundet sig på adressen og truet offeret med et oversavet jagtgevær til at udlevere kontanter og en riffel, som offeret havde sat til salg via annonceportalen Gul & Gratis. De opgav dog, da de fik oplysninger om, at der var andre hjemme på adressen.

3. juni 2019:  Røveri i forening i Ringsted med henblik på inddrivelse af gæld på 500 kroner, hvor de med vold eller trussel om vold tvang to forurettede til at udlevere et musikanlæg, idet den 43-årige tog kvælertag på det ene offer, hvorefter de tog musikanlægget som pant for pengene, som det andet offer skyldte til en person.

4. juni 2019: Bedrageri ved via en Gul & Gratis-annonce, i forening at have fremkaldt en vildfarelse hos forurettede, idet de tiltalte oplyste, at de ville sende en iPad til personen, hvis han indsatte 2.550 kroner på en konto, uden at de havde til hensigt at sende iPad'en.

16. juni 2019: Drab på Poul Frank Jørgensen i hans hjem på Slagelse Landevej i Vemmelev på Sydsjælland i tidsrummet fra cirka 8.40 til 9.20 ved at have stukket ham med en eller flere skarpe genstande, muligt en eller flere knive. Han fik et omkring seks centimeter dybt stik/snitlæsion, der gik gennem halsmuskulaturen, med overskæring af halsens store pulsåre til følge, hvilket må antages at være dødsårsagen, ligesom de tiltalte tildelte ham ti stiklæsioner i ryggen, hvorefter liget blev efterladt på stedet.

Brandstiftelse mod offerets hus ved anvendelse af brandbar væske samt for usømmelig omgang med lig, fordi liget af Poul Frank Jørgensen blev fundet forkullet på gulvet i soveværelset.

21. juni 2019: Overtrædelse af våbenloven i forening ved på en adresse i Ringsted at have været i besiddelse af et oversavet jagtgevær, ammunition og dele til skydevåben.

Overtrædelse af lov om knive og blankvåben i forening ved at have været i besiddelse af et sværd med en klingelængde på en meter, en kniv i sort skede med halskæde,  tre knive der fremstår som et plastikkort/dankortkniv, et tilvirket stikvåben med søm i den ene ende, seks kasteknive, en sort udfoldelig barberkniv, en  gul hobbykniv og tre kasteøkser.

Overtrædelse af Bekendtgørelse om våben og ammunition i forening ved at have været i besiddelse af et knojern der passer til to fingre og med pyramideformet spids, en hammer, et knojern med plads til fire fingre, et aflangt slagvåben af plastic omviklet med gaffatape

Desuden er den 43-årige alene tiltalt for lov om knive og blankvåben ved på en adresse i Korsør at have været i besiddelse af en springkniv og en push-daggert-halskniv med skede i halskæde.

Kilde: Anklageskriftet

Hans medtiltalte er iført sorte briller, en ternet skjorte og har ladet skægget gro, så han har et halvlangt fuldskæg. Den tidligere elitesvømmer, der har været med til ungdoms-OL i svømning, sidder rank og følger med i papirerne.

Han nægter sig skyldig i alle forhold bortset fra, at han erkender besiddelse af et oversavet jagtgevær og to afskudte patroner.

Hans forsvarer Eigil Strand sagde allerede efter anklagerens forelæggelse af sagen, at han vil stille spørgsmål ved, om det kun er hans klient, der har håndteret kondompakken, der altså førte politiet på sporet af dem.

Det umage par er blandt andet tiltalt for to drab og brandstiftelse. Bodybuilderen ses til venstre, og den tidligere elitesvømmer til højre. Krimi Nu starter sagen: Duo tiltalt for makabre drab

De to mænd står blandt andet tiltalt for drabene på 68-årige Kiehn Georg Andersen i Ruds Vedby i april sidste år og 80-årige Poul Frank Jørgensen i Vemmelev i juni sidste år. Foto: Per Rasmussen
De to mænd står blandt andet tiltalt for drabene på 68-årige Kiehn Georg Andersen i Ruds Vedby i april sidste år og 80-årige Poul Frank Jørgensen i Vemmelev i juni sidste år. Foto: Per Rasmussen

Sagen har bortset fra to retsmøder kørt for lukkede døre. Ekstra Bladet var til stede ved et af de åbne retsmøder, hvor det kom frem, at den 43-årige nu tiltalte havde skiftet forklaring. Hvor han i grundlovsforhøret erkendte to drab og ildspåsættelse, som han havde begået alene, sagde han i en senere afhøring, at det var den nu medtiltalte, der havde dræbt Kiehn Andersen.

Det var hans opfattelse, at den medsigtede (nu tiltalte, red.) ville 'choke (kvæle, red.) manden ud, ligesom i en MMA-kamp', fremgik det af forklaringen, hvor den 42-årige sagde, at han selv var oppe på førstesalen for at lede efter offerets computer.

Den nu 35-årige tiltalte erkendte i grundlovsforhøret alene besiddelse af et oversavet jagtgevær, men har nægtet alle andre anklager hele vejen igennem.

Der er afsat ni retsdage til sagen. Sidste retsdag er 9. september.

Her ses Kiehn Andersens søn og søster ved gerningsstedet, hvor han blev slået ihjel. Foto: Per Rasmussen
Her ses Kiehn Andersens søn og søster ved gerningsstedet, hvor han blev slået ihjel. Foto: Per Rasmussen

Ekstra Bladet har dækket sagen tæt. Læs udvalgte dele af vores dækning her:

Ifølge naboer sad Poul Frank Jørgensen ofte på en stol foran huset og vinkede til naboer, der kom forbi. Foto: Per Rasmussen Krimi Ny forklaring i drabssag: Ville kvæle offer som i MMA-kamp 

Dræbte Kiehn Andersens søn og søster føler ikke, at de bliver hørt og informeret tilstrækkeligt at politiet. Foto: Per Rasmussen Krimi Drabsoffer efterladt i grusgrav: Hvorfor blev han taget med?

Det umage par, som er sigtet og fængslet for flere uhyggelige sager. Bodybuilderen til venstre og den tidligere elitesvømmer til højre. Krimi Muskelmand og tidligere elite-svømmer sigtet: Dødens duo

Ejendommen i Vemmelev. Foto: Per Rasmussen. Krimi Tre uhyggelige brande - tre døde: Her er lighederne

Se også: Drabssigtet kørt væk i ambulance

Se også: Anklager: Sigtede havde huskeliste til drab

Politiet ved gerningsstedet for det ene drab i sagen - Ruds Vedby, på Vestsjælland. Foto: Per Rasmussen 112 - 10. okt. 2019 - kl. 14:00 Drabssigtede i ny sag om hjemmerøveri

Se også: Poul dræbt og huset brændt: Elskede katte og racerløb

Landejendommen står som et delvist udbrændt bygnings-skelet dagen efter branden blev opdaget. Foto: Per Rasmussen 112 - 21. jun. 2019 - kl. 09:29 Efter drab og brand: Nu er offeret identificeret

Se også: Familie fik grim overraskelse i drabsoffers hjem

112 - 18. jun. 2019 - kl. 13:29 Efter tre mordbrande: Nedsætter særlig efterforskningsgruppe

1 af 2 Poul Frank Jørgensens forkullede lig blev fundet i huset. Forinden havde han fået skåret halsen over og havde ti stiklæsioner i ryggen. Foto: Per Rasmussen
2 af 2 Efter en brand i hans hus på Kalundborgvej i Ruds Vedby blev Kiehn Georg Andersen efterlyst. Hans lig blev senere fundet i en sø i en grusgrav. Foto Per Rasmussen