Tidligere PET-chef: Sådan jager de gerningsmanden

Hans Jørgen Bonnichsen har tidligere været chef i PET. Han fortæller, at den menneskejagt, der foregår i Frankrig lige nu, er helt normal procedure

Tirsdag aften er flere skyderier blevet hørt i centrum af den nordfranske by Strasbourg tæt på den tyske grænse. Dette er optagelser fra stedet. Video: CMM / AP. Redigering: Kristian Hansen

I hele Frankrig er der i øjeblikket en regulær menneskejagt i gang. Landets store politistyrke leder efter den mand, som tirsdag aften åbnede ild og dræbte tre personer, og alvorligt skadede yderligere otte, på et julemarked i den østfranske by Strasbourg.

Ifølge Hans Jørgen Bonnichsen, der er tidligere chefkriminalinspektør hos rigspolitichefen og tidligere operativ chef for rejseholdet ved Politiets Efterretningstjeneste (PET), er det en normal procedure, at man iværksætter så omfattende en menneskejagt.

Bonnichsen fortæller, at et af de første steder, man vil søge efter gerningsmanden, er blandt hans bekendte.

Hele natten har politiet ledt efter gerningsmanden. Jagten fortsætter onsdag morgen. Foto: AP. 112 - 12. dec. 2018 - kl. 09:11 Menneskejagt efter juleskyderi: Her er den mistænkte

- Det franske politi kender gerningsmanden, derfor vil de først og fremmest starte med at søge i hans omgangskreds. Man vil afhøre dem og foretage ransagninger. Man håber at skabe så meget uro, at man kan få nogen af dem i tale, forklarer Bonnichsen.

Denne metode vil man også bruge på dansk jord, skulle der komme et terrorangreb herhjemme.

Fransk politi har i skrivende stund ikke meldt ud, hvem gerningsmanden er, de har heller ikke vist billeder af ham. Dette er ellers et normalt skridt i menneskejagten, når man ved, hvem gerningsmanden er.

- Man bruger medierne, hvor man kan sende gerningsmandens billede og beskrivelse ud. På den måde håber man, at offentligheden vil henvende sig, hvis de har set ham, og så kan politiet hurtigt kan finde ud af, hvor pågældende befinder sig, siger Hans Jørgen Bonnichsen.

Det er blevet bekræftet af det franske politi, at gerningsmanden blev såret tirsdag aften, da politiet rykkede ind på pladsen i Strasbourg.

- Derfor søger politiet også ved alle landets hospitaler og læger, skulle gerningsmanden søge lægehjælp, forklarer Hans Jørgen Bonnichsen.

Frankrigs indenrigsminister, Christophe Castaner, har fortalt, hvor mange styrker der er sat ind i jagten på gerningsmanden. Hans Jørgen Bonnichsen fortæller, at det er en taktik, man bruger for at berolige befolkningen.

- De gør alt, hvad de kan, for at finde gerningsmanden, det skal man ikke være i tvivl om, afslutter den forhenværende PET-chef.

GIGN-styrker på vej i aktion. Foto: Twitter/Gendarmerie Nationale Krimi Her er Frankrigs tre barske antiterror-korps

Frankrigs eneste hangarskib, Charles de Gaulle, kan rumme 40 fly og helikoptere. Foto: US Navy Tæt på Her er Frankrigs supervåben

Liget af en dræbt person ligger udenfor spillestedet Bataclan, den 13. november 2015 Foto: Jerome Delay/AP Krimi Grusomme billeder: Tre år efter de forfærdelige angreb

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere