Tidligere politichef dømt for vold

En leder ved Rigspolitiets IT-efterforskningscenter bankede ved flere lejligheder kæresten - nu skal han fem måneder i fængsel

En nu tidligere ansat ved politiet er dømt for at tæske sin daværende kæreste i maj og juni i år. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)
En nu tidligere ansat ved politiet er dømt for at tæske sin daværende kæreste i maj og juni i år. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)

Flere tilfælde af vold - heriblandt slag med knytnæve og kvælertag. Det er, hvad en 34-årig mand, der dengang var ansat hos Rigspolitiets afdeling for cyperkriminalitet i en ledende stilling, i maj og juni i år udsatte sin kæreste for.

Den 34-årige mand blev i mandags idømt fem måneders ubetinget fængsel. Da dommen endnu ikke er skrevet færdig og sendt ud til sagens parter, har han og hans advokat endnu ikke taget stilling til, om sagen skal ankes, oplyser advokatkontoret.

Den 34-årige mand er blevet dømt for i fire tilfælde at have udøvet vold mod sin daværende kæreste. Første gang var midt i maj, hvor kvinden blev slået i ansigtet - og fem dage senere tog den 34-årige kvælertag på kvinden, så hun fik prikken i huden og havde svært ved at trække vejret.

Slået og væltet omkuld
To gange i juni blev kvinden også udsat for vold - den ene gang foran en restaurant i Holbæk, hvor hun blev slået flere gange med flad hånd og en enkelt gang med knyttet, ligesom hun blev sparket og skubbet ind i en mur.

Den anden gang blev hun slået så hårdt i hovedet, at hun væltede omkuld, ligesom hun blev taget fat i og fik slået baghovedet ind i en dør.

Efterfølgende gik kvinden fra ham og meldte volden til politiet. Den 34-årige erkendte i retten alene, at han havde slået kvinden med flad hånd et par gange i løbet af deres omkring fem måneder lange forhold.

Færdig i politiet
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger søgte manden orlov, før sagen kom for retten - og på hans profil på LinkedIn fremgår det, at han stoppede hos Rigspolitiet i august. Hans telefonsvarer hos politiet melder, at han pt. er på orlov.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Rigspolitiet, hvorfra det lyder, at de ikke kan udtale sig i personalesager og dermed heller ikke i den pågældende sag.

Men på spørgsmålet om, hvordan reglerne er generelt, lyder det, at en person, der er idømt frihedsstraf - som det er tilfældet i denne sag - ikke kan være ansat i Rigspolitiet.