Tidligere præsident død: Skød sig selv

Perus tidligere præsident Alan García skød sig selv tidligt onsdag morgen, da politiet forsøgte at anholde ham. Nu er han død af sine skader

Perus eks-præsident Alan García har skudt sig selv i hovedet. Video: Reuters

Den tidligere peruvianske præsident Alan García er død, efter at han tidligt onsdag skød sig selv, da han var ved at blive anholdt af politiet.

Det oplyser en talsmand fra Garcías Apra-parti ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Alan García er død, længe leve Apra, siger Omar Quesada fra Apra.

Han døde på Jose Casimiro Ulloa-hospitalet i Perus hovedstad, Lima.

Perus præsident Martin Vizcarra skriver på Twitter, at han er 'bestyrtet' over Garcías død.

Perus tidligere præsident Alan García har skudt sig selv i sit hjem i landets hovedstad, Lima. Foto: Ernesto Benavides/AFP 112 - 17. apr. 2019 - kl. 15:19 Eks-præsident skyder sig selv

Alan García blev sidste år sat i forbindelse med en brasiliansk byggeselskab, som i 2016 indrømmede, at de har bestukket sig til lukrative kontrakter i regionen, skriver Reuters.

Han røg sidste år i husarrest og forsøgte efterfølgende at opnå politisk asyl i Uruguay, hvilket landet afviste.

69-årige García var første gang præsident i Peru fra 1985 til 1990, og han stod senest i spidsen for det sydamerikanske land fra 2006 til 2011.

Det er i den periode, at han var anklaget for at tage imod ulovlige betalinger fra det store brasilianske byggefirma Odebrecht. Ifølge anklagemyndigheden modtog han over 100.000 dollar.

Odebrecht er en del af en enorm korruptionsskandale i Latinamerika.

I 2016 indgik byggegiganten et forlig med USA's justitsministerium. 

Her indrømmede Odebrecht, at det betalte korrupte embedsmænd på tværs af Latinamerika næsten 800 millioner dollar til gengæld for store og lukrative kontrakter om at stå for infrastrukturen de pågældende steder.

García afviste gentagne gange at have gjort noget ulovligt.

Sidste år anmodede García om politisk asyl i Uruguay.

Det skete, efter at han fik forbud mod at forlade Peru, for at forhindre at han forlod landet, mens han blev efterforsket af politiet.

Uruguay afviste anmodningen fra García.