Tidligere reality-deltager efterlyst: Vi har noget mere vi gerne vil tale med ham om

31-årige Martin Hibel Jørgensen, der i 2013 blev smidt ud af Big Brother, fortsætter ifølge politiet ufortrødent sin kriminelle løbebane

Fyns Politi har udsendt dette billede som en del af efterlysningen af den tidligere reality-deltager Martin Hibel. Foto: Fyns Politi
Fyns Politi har udsendt dette billede som en del af efterlysningen af den tidligere reality-deltager Martin Hibel. Foto: Fyns Politi

Ved du noget? Send en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Det var en brødbetynget Martin Hibel Jørgensen, der i 2013 forklarede sig, efter han var blevet smidt ud af realityprogrammet Big Brother.

Bortvisningen fra programmet kom i kølvandet på, at Ekstra Bladet havde afsløret hans kriminelle fortid, som han ikke havde oplyst til programmet, da han tilmeldte sig.

Martin erkender sin kriminelle fortid overfor ekstrabladet.dk. (FOTO: Krestine Havemann) TV - 6. feb. 2013 - kl. 17:24 Martin fra Big Brother: Jeg fortryder

Dengang lovede han, at han havde lagt fortiden bag sig, og at han med sin deltagelse i programmet ville komme tilbage på den rette side af loven.

Men det har siden vist sig, at han tog munden for fuld.

Meldte sig syg - og fuskede
I september sidste år blev han nemlig dømt for en lang række forhold, hvor han havde begået bedrageri ved at sælge blandt andet koncert- og festivalbilletter, uden at køberen nogensinde så varen.

En skærpende omstændighed var ifølge både anklager og dommer, at Martin Hibel havde meldt sig syg i starten af retssagen og fortsatte med at svindle, indtil han blev varetægtsfængslet.

Se også: Billetsvindler spillede pengene op: Det var en ond cirkel

Den tidligere Big Brother-deltager fik en dom på to års fængsel, men i juni måned fik han en kortvarig udgang. Her besluttede han sig dog tilsyneladende for, at han ikke ville tilbage til fængslet, og han har derfor siden været eftersøgt af Fyns Politi.

Efter ikke at være dukket op i lang tid, fik det i første omgang politiet til 2. oktober at sende en efterlysning gennem fyens.dk. Men det har heller ikke båret frugt.

- Han er stadig udeblevet fra afsoning, og derfor er han stadig efterlyst. Og så har vi nogle friske forhold, vi gerne lige vil tale med ham om, siger Jørgen Andersen, vicepolitiinspektør hos Fyns Politi, til Ekstra Bladet.

Fortsætter i samme spor
Dommen på to års fængsel var nemlig ifølge Fyns Politi tilsyneladende heller ikke nok til at skræmme Martin Hibel fra at begå ny kriminalitet.

Således sigter politiet ham for 12-15 nye tilfælde af bedrageri.

- Det er bedrageriforhold, som typisk vedrører koncertbilletter, hvor han får folk til at overføre, uden han har nogen varer, siger Jørgen Andersen.

- Så det er den samme slags, som han allerede er dømt for?

- Ja, det er det faktisk. Det er noget lignende, han er fortsat med. Så det er det, vi kalder databedrageri. Og betalingen er typisk foregået med MobilePay eller bankoverførsel.

Fortsatte i fængslet
Ifølge politiet har Martin Hibel endda fortsat med at svindle, mens han sad i fængsel.

- Vi er ret overbeviste om, at han også har haft gang i noget, mens han har afsonet i det åbne fængsel, siger Jørgen Andersen.

Selvom Martin Hibel har været på fri fod i lang tid, har politiet flere gange været i telefonisk kontakt med ham for at prøve at få ham til at komme tilbage.

- Jeg har prøvet at få overbevist om, at han lige så godt kunne komme og få gjort regnskabet op, så han kan slippe for at gå og kigge sig over skulderen.

- Vi har selvfølgelig fået nogle tip, men det har indtil videre ikke ført til noget. Jeg har forsøgt at ringe til ham, men han slukker sin telefon, fordi han er bange for, vi pinger hans telefon, siger vicepolitiinspektøren.

Når Martin Hibel engang igen kommer i politiets varetægt, kan han altså formentlig se frem til yderligere en dom for bedrageri, foruden den fængselsstraf, han endnu ikke har afsonet.

- Og jeg ved ikke, hvordan Kriminalforsorgen reagerer på, at han nu har været på springtur i mere end tre måneder, siger Jørgen Andersen.

Har du oplysninger om, hvor Martin Hibel befinder sig, kan du kontakte Fyns Politi på telefon 114.

Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen