Tidligere SAS-ansat sigtes i Se og Hør-sagen

Politiet sigter en tidligere SAS-ansat for at have lækket oplysninger om kendtes rejser til Se og Hør.

Københavns Vestegns Politi har sigtet en tidligere ansat i SAS for at have lækket fortrolige oplysninger om kendte personers flyrejser til journalister på ugebladet Se og Hør, oplyser Radio24syv.

Oplysningerne fra én eller flere kilder i SAS har i flere tilfælde gjort det muligt for ugebladet at finde ud af, hvor kendte og medlemmer af kongehuset opholdt sig på blandt andet ferier, så ugebladets journalister kunne opsøge og fotografere dem.

- Jeg kan bekræfte, at politiet har sigtet en tidligere ansat i SAS, som jeg repræsenterer. Jeg mener ikke, at der er grundlag for en sigtelse og det er min opfattelse at sigtelsen vil blive frafaldet, siger advokat Morten Bjerregaard Nielsen til Radio24syv.

Ifølge Radio24syvs oplysninger har den tidligere SAS-ansat erkendt de faktiske forhold og tilstået, at han har leveret oplysninger til Se og Hør, men han nægter sig alligevel formelt skyldig i den sigtelse, der er rejst mod ham.

Han er sigtet efter en bestemmelse i straffeloven, der straffer ulovlig videregivelse af et selskabs forretningshemmeligheder, men mener at sagen er forældet.

Den sigtedes forsvarer Morten Bjerregaard siger, at "hvis der mod forventning" rejses tiltale mod den tidligere SAS-medarbejder, som han repræsenterer, "vil han blive frifundet", men han ønsker ikke at give flere detaljer om sagen.

I alt ni personer og selskabet Aller, der udgiver Se og Hør, er nu sigtet i den voksende sag.

Journalister på Se og Hør modtog i en årrække i hundredvis af oplysninger fra en tidligere IT-medarbejder, der udnyttede sin adgang til Nets kreditkortsystemer til at indsamle oplysninger om kendte og kongeliges brug af kreditkort som han - mod sort betaling - sendte videre til ugebladet.

Københavns Vestegns Politi ønsker ifølge Radio24syv ikke at kommentere de nye oplysninger.