Tiltale: Ansatte på børnecenter havde sex med asylbørn

Retssagerne er udsat til efter sommerferien

Børnecenteret Tullebølle på Langeland blev lukket, blandt andet efter sagerne mod to kvindelige ansatte. Foto: Rune Aarestrup Pedersen
Børnecenteret Tullebølle på Langeland blev lukket, blandt andet efter sagerne mod to kvindelige ansatte. Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Retssagerne mod to kvindelige ansatte fra Børnecenter Tullebølle på Langeland, der er tiltalt for sex med to unge asylansøgere fra børnecenteret, er nu blevet udsat til august og oktober.

De to kvinder på 36 og 52 år skulle have været for retten i Svendborg i dag og på næste mandag, men af praktiske årsager er begge sager nu udsat.

I den ene sag mente retten, at der skulle bruges længere tid til retsagen og i den anden sag var et vidne forhindret i at møde op.

Anklagemyndigheden kræver begge kvinder, der nægter sig skyldige, idømt fængsel for flere gange at have haft sex med to asylansøgere på 17 år.

Centeret blev lukket
Sagen vakte stor opsigt sidste år og var en af årsagerne til, at børnecenteret, hvor der boede uledsagede flygtningebørn, blev lukket.

En anden årsag var, at drenge på børnecenteret blev sat i forbindelse med sexchikane mod unge piger på Langelandsfestivalen.

De tidligere medarbejdere på Tullebølle er tiltalt efter straffelovens § 219, der forbyder ansatte på blandt andet institutioner, at have samleje med beboerne. Det straffes med op til fire års fængsel.

Ifølge anklageskriftet mod den 52-årige kvinde havde hun gennem et par uger fra sidst i januar 2016 til starten af februar flere gange samleje med en 17-årig dreng fra børnecenteret. Det skete blandt andet på en rasteplads i Tullebølle og i kvindens bil.

Ifølge tiltalen mod den 36-årige kvinde, der var fuldtidsansat ufaglært netværksmedarbejder på Tullebølle, havde hun gennem cirka halvanden måned et seksuelt forhold til en anden 17-årig asylansøger.

Det skete fra 16. maj til cirka 1. juli 2016. Samlejerne skete dels på kvindens bopæl, dels i hendes bil, hvor de kørte til en skov på Langeland. Den 36-årige kvinde kræves frakendt retten til at arbejde som pædogog med kontakt til unge under 18 år.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere