Tiltale: Bandefolk truede knivoffer i sygesengen på Rigshospitalet

20-årig var tæt på at dø efter knivstik. Dagen efter blev han opsøgt på sygestuen af syv bande-relaterede, mener politiet

Politiet på gerningsstedet efter knivstikkeriet den 6. februar 2016. Local Eyes

Syv sortklædte mænd med relationer til banden ’Loyal To Familia’ opsøgte en 20-årig mand på Rigshospitalet dagen efter, at han var blevet udsat for et drabsforsøg i Hillerød, og truede ham til ikke at sige noget til politiet om knivstikkeriet.

Sådan lyder tiltalen mod de syv LTF-relaterede personer, som på fredag stilles for retten i Hillerød, tiltalt for vidnetrusler mod den 20-årige. De nægter sig alle skyldige.

Se mere video på localeyes.dk

Ifølge anklageskriftet blev knivofferet, der var meget tæt på at dø af blodtab, truet af de LTF-relaterede personer hele fire gange efter knivstikkeriet.

Foto: Local Eyes 112 - 25. feb. 2016 - kl. 11:27 Ung mand fængslet for råt knivoverfald i bandemiljøet

To gange skete det, ifølge tiltalen, på sygestuen på Rigshospitalet med to dages mellemrum, og da den 20-årige var blevet udskrevet fra hospitalet, blev han også opsøgt på sin bopæl. Endelig blev vidnet godt to uger efter knivstikkeriet taget med ud på en køretur i en Audi, hvor han igen blev truet.

Ifølge anklageskriftet lå truslerne på Rigshospitalet primært i den 'stiltiende trussel om vold, der ligger i, at mindst syv sortklædte LTF-relaterede personer indfandt sig på forurettedes sygestue'.

Hvad er motivet?
Politiet har ikke noget klart motiv til truslerne. Bandefolkene havde intet med knivstikkeriet at gøre. Politiet mener nemlig, at drabsforsøget blev begået af en 22-årig mand med relation til rockerklubben Satudarah. Nordsjællands politi har rejst tiltale mod den 22-årige for drabsforsøg, og han kommer for retten senere på året.

Knivstikkeriet skete den 6. februar sidste år i det vestlige Hillerød. Den 20-årige blev ramt af fem knivstik i et ben, lysken og armene. Et knivstik skar tilsyneladende en pulsåre i armen over, og den 20-årige var tæt på at bløde ihjel. Han blev nødopereret på Hillerød Sygehus, hvor blødningen blev standset, og derefter overført til Rigshospitalet.

Foto: Local Eyes 112 - 7. feb. 2016 - kl. 06:45 20-årig svævede mellem liv og død efter knivstikkeri

Dagen efter havde den 20-årige besøg af to familiemedlemmer, da de syv LTF-relaterede indfandt sig på sygestuen. Han fik, ifølge tiltalen, besked på, at han skulle sige ’hvad de havde aftalt’.

Næste dag, 8. februar, kom fem af de syv tiltalte tilbage på Rigshospitalet, hvor de, ifølge tiltalen, skruede op for truslerne: - Gør som vi siger. Ellers kommer du til at ødelægge dit liv, og det bliver værst for dig selv.

Den 20-årige blev udskrevet den 11. februar, og nogle dage senere mødte tre af de tiltalte op på hans bopæl. Her greb den ene, ifølge tiltalen, hårdt fat i nakken på den 20-årige, der igen fik besked på, at han intet skulle sige. 'Ellers går det værst ud over dig selv eller din familie’.

Taget med på køretur
Endelig blev den 20-årige taget med på en køretur den 23. februar, hvor han blev kørt rundt i området og truet med, at det kunne gå ud over hans kæreste: – Vi kan jo ikke have, at det samme sker for din kæreste, som skete for dig, lød beskeden.

De syv tiltalte har siddet varetægtsfængslet for truslerne, men er blevet løsladt. Dog er den ene, 28, igen varetægtsfængslet efter en episode på et værtshus den 5. januar i år, hvor han skal have afpresset en tjener 1000 kr.

Gæsterne havde købt en flaske spiritus, men ville have pengene tilbage. Det blev afvist, fordi flasken var åbnet, hvorefter den 28-årige, ifølge tiltalen, som han nægter, afkrævede tjeneren de 1000 kr.

Det skete, mens der blev råbt højt om, at han var LTF´er og flere af hans venner lavede hærværk i restauranten. Derefter turde tjeneren ikke andet end at udlevere de 1000 kr., mener politiet.

Retten i Hillerød har afsat tre dage til sagen, hvor dommen ventes 2. februar.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere