Tiltale: Bartender hjalp knivstikker med at vaske kniven ren med klorin

Kræves idømt fængsel for at slette spor efter drabsforsøg på pub

Efter et drabsforsøg på en pub i Kastrup fik knivstikkeren hjælp af bartenderen til at vaske kniven ren med klorin i baglokalet.

Herefter smed han knivstikkerens blodige hættetrøje i vaskemaskinen og vaskede den.

Sådan lyder politiets tiltale mod bartenderen, der senere på måneden stilles for Københavns Byret med krav om fængselsstraf for at have ødelagt spor fra drabsforsøget.

Bartenderen nægter sig skyldig.

Retssagen mod den 33-årige knivstikker kører i øjeblikket ved byretten, hvor han erkender, at han stak en 42-årig bekendt ned på pubben 19. august sidste år - men at han kun havde til hensigt at skade offeret, ikke at dræbe ham.

Sagen mod den 33-årige mand kører i retssal 41 i Københavns Byret, som man kan se her. Foto: Jakob Jørgensen 112 Tiltalt for drabsforsøg: Jeg ville skade - ikke dræbe

Overfaldet blev filmet af pubbens overvågningskameraer, der også fangede episoden i baglokalet, hvor kniven og hættetrøjen blev vasket rene for blod.

På optagelserne, der er vist i retten under retssagen mod den 33-årige, ses den 33-årige gå ud i baglokalet, hvor han tager sin grå hættetrøje af og vasker hænder.

Han tager roligt kniven op fra lommen, og bartenderen hjælper ham med at hælde klorin på kniven.

'Det ser dumt ud'
- Det ser dumt ud, det ved jeg godt. Og det var også dumt, sagde den tiltalte 33-årige med et undskyldende grin, da optagelserne blev vist.

Han lagde den rengjorte kniv i en sofa og blev anholdt på pubben. Han har siddet varetægtsfængslet siden.

Drabsforsøget skete fem minutter efter midnat 19. august, hvor offeret - ifølge tiltalen - fik flere knytnæveslag i hovedet og blev stukket med en ni centimeter lang foldekniv i tindingen.

Endnu et stik blev afværget af offeret, der gik ud af pubben fulgt af den 33-årige som igen stak manden i maven og ryggen med skade på bugen og blod i bughulen til følge.

Offeret flygtede og fik akut lægehjælp, mens den 33-årige blev på pubben.

Dommen over den 33-årige ventes den 22. maj, og to dage senere stilles bartenderen for retten, tiltalt for at have hjulpet ham efter knivstikkeriet.

Det koster op til to års fængsel at slette spor efter en forbrydelse.