Tiltale: Betjente tævede anholdt 16-årig dreng efter kort biljagt

Vidner mente, at betjente gik for vidt under anholdelse i Maribo

Den korte biljagt sluttede på Østre Landevej ud for Silvan, hvor den 16-årige kørte ind i en lygtepæl. Google.
Den korte biljagt sluttede på Østre Landevej ud for Silvan, hvor den 16-årige kørte ind i en lygtepæl. Google.

To politibetjente blev så rasende på en 16-årig dreng, der havde forsøgt at flygte fra patruljen i sin mors bil i Maribo, at de slog og sparkede drengen under anholdelsen.

Da den 16-årige var lagt i håndjern og sat ind på bagsædet af patruljevognen, fik han flere knytnæveslag i ansigtet og på kroppen af den ene betjent, mens den anden passivt så til.

Sådan lyder den alvorlige anklage mod to betjente fra Sydsjællands- og Lolland Falsters politi, der tirsdag stilles for retten i Nykøbing Falster, tiltalt for vold.

De nægter sig skyldige, men hvis de bliver dømt, ryger de med sikkerhed ud af politiet.

Det er statsadvokaten i København, der har besluttet at rejse tiltale mod betjentene efter at sagen er undersøgt af Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

DUP´en efterforsker sager mod politiet og skal efter loven vurdere beviserne, men det er statsadvokaten, der beslutter, om der skal rejses tiltale.

Det var ikke den 16-årige dreng eller hans mor, der anmeldte politifolkene, men vidner, der så episoden og som mente, at politifolkene gik for vidt.

Betjentene er 39 og 40 år. De blev kaldt til Maribo, fordi et vidne så en slingrende Hyundai i byen.

Kort eftersættelse
I Museumsgade opdagede patruljen den hvide Hyundai, men den meget unge fører ville ikke standse. Han flygtede med politiet efter sig, men på Østre Landevej 47 ud for Silvan gik det galt, da drengen kørte ind i en lygtepæl.

Herefter udviklede tingene sig, lyder anklageskriftet. Cirka kl. 14.37 lå den 16-årige dreng på jorden, hvor den 39-årige betjent, ifølge tiltalen, flere gange sparkede drengen på låret og gav ham flere knytnæveslag i ansigtet.

Den 40-årige betjent gav også drengen et slag med flad hånd i ansigtet, siger anklageskriftet.

Fem minutter senere sad drengen med håndjern på ryggen i patruljevognen, hvor den 39-årige gav ham flere knytnæveslag i ansigtet og på kroppen.

Ifølge tiltalen overværede den 40-årige betjent volden, men undlod at gribe ind.

Betjentene er tiltalt efter straffelovens § 244 om 'almindelig' vold.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere