Tiltale: Falsk anmeldelse berørte 100.000 personer

I sommer anmeldte en 36-årig DSB-ansat et overfald i et tog i København. Men det var opspind, mener politiet.

(Video: Camilla Cornelius)

En DSB-medarbejder, som i begyndelsen af august i år anmeldte et overfald på Københavns Hovedbanegård, er nu blevet tiltalt for falsk anmeldelse.

Mandens anmeldelse fik ifølge anklageskriftet, som Ritzau har fået aktindsigt i, konsekvenser for omkring 100.000 togpassagerer.

Den 36-årige mand, som nægter sig skyldig, er også tiltalt for omfattende forstyrrelse af togdriften og misbrug af sin stilling som stationsbetjent hos DSB.

Det var 7. august 2015 tidligt om morgenen, at DSB-medarbejderen ifølge sin egen forklaring blev overfaldet og truet af to mænd med en pistol, da han var i færd med at klargøre tog.

Han blev fundet bagbundet med tape af to kolleger.

- Der kom to mænd i mørkt tøj. De havde elefanthuer med hjemmeklippede huller. Den ene mand tager en pistol frem og peger på mig, har manden forklaret under et grundlovsforhør.

Men manden havde ifølge anklageskriftet selv bundet sig ind omkring livet og benene med gaffatape og sat gaffatape over sine øjne.

I efterforskningen af sagen har politiet testet, om det kan lade sig gøre at binde sig selv med tape på samme måde, som den 36-årige mand blev fundet indbundet.

Det kunne godt lade sig gøre, hvilket blot styrkede mistanken mod manden, lød det fra anklager Ebbe Arentoft ved forhøret.

Til politiet fortalte manden ifølge anklageskriftet, at de to overfaldsmænd også havde været i besiddelse af en pakke indbundet i brunt papir.

Det førte til, at politiet iværksatte et omfattende beredskab. Store områder omkring Københavns Hovedbanegård blev afspærret i flere timer, hvor togtrafikken til og fra banegården stod stille.

DSB, som har nedlagt påstand om erstatning, måtte indsætte busser, og omkring 100.000 passagerer blev forhindret i at benytte togene eller væsentligt forsinket, står der i anklagerne.

Men hele episoden er pure opspind, mener anklagemyndigheden, og den 36-årige mand skal nu i retten.

1 af 3 Foto: Ekstra Bladet
2 af 3 (Foto: Camilla Cornelius)
3 af 3 Togtrafikken var lammet om morgenen den 7. august (Foto: Camilla Cornelius)