Tiltale: Far tævede 5-årig datter, da hun sagde 'fuck'

Tre små søstre levede i et volds-helvede, lyder tiltalen mod 39-årig far, der også har mishandlet sin hustru

De tre små søstre blev slået talrige gange over hele kroppen. Volden bar præg af vanrøgt gennem seks år, lyder tiltalen. (modelfoto: Colourbox.com)
De tre små søstre blev slået talrige gange over hele kroppen. Volden bar præg af vanrøgt gennem seks år, lyder tiltalen. (modelfoto: Colourbox.com)

En fem-årig pige havde netop lært ordet 'fuck' i sin børnehave, men hun vidste næppe, hvad det betød.

Men da hun brugte bandeordet hjemme i familiens køkken i Næstved faldt straffen promte: Pigens far gav hende tre-fire kraftige slag i hovedet med flad hånd, rev hende i håret og ørerne og skældte hende ud.

Volds-episoden er blot en af mange, der remses op i anklageskriftet mod en 39-årig far, der er tiltalt for mishandling og vanrøgt af sine tre små døtre gennem godt seks år.

De tre piger, som i dag er 10, otte og seks år gamle, levede, ifølge tiltalen, i et helvede af vold og terror.

Dømt for vold mod hustruen
I marts i år blev den 39-årige, der er af anden etnisk herkomst,  idømt et års fængsel i Østre Landsret for at have mishandlet sin hustru, der er mor til de tre piger, gennem 10 år.

Hun blev pisket med ledninger, bidt og slået, blandt andet med en telefon og knytnæveslag, og fik revet totter ud af sit hår.

Den 39-årige nægtede sig skyldig i volden mod hustruen, ligesom han nægter den nye tiltale om vanrøgt af sine børn.

Volden mod børnene var så grov og systematisk, at anklagemyndigheden betegner det som vanrøgt. Anklageskriftet siger:

- Den stadig tilbagevendende vold mod børnene har haft en sådan karakter og kontinuitet, at den har påført børnene en konstant fysisk og psykisk smerte samt utryghed og angst for yderligere vold, at forholdet tillige har haft karakter af vanrøgt.

Volds-episoderne remses op over tre sider i anklageskriftet, og de skete både i familiens hjem og i indkøbscentre og forretninger som Bilka og H&M.

Mor forhindret i at hjælpe
Ofte måtte moderen og søstrene se på, når en af pigerne fik tæv gentagne gange og mindst en gang om ugen. Faderen forhindrede moderen i at hjælpe sine døtre, siger tiltalen.

Hver gang forhindrede faderen sin hustru i at komme døtrene til undsætning ved at optræde truende og sparkede hende på benene, så hun af frygt for flere tæv ikke turde gribe ind, siger anklageskriftet.

Det var især de to ældste piger, volden gik ud over. De blev slået med hænderne over hele kroppen, grebet i håret og rystet og trukket. Fik vredet ørerne om, blev nevet og grebet om halsen med kraftige greb og løftet eller væltet om på gulvet.

Den ældste datter led af neurotiske tvangsprægede bevægelser i form af rokke- og hoppebevægelser, hvilket fik faderen til gang på gang at gå amok og tæve hende.

Tævet under leg
Anklageskriftet beskriver, hvordan de to ældste piger fik tæv, fordi de legede. Da pigerne var fire og to år gamle legede de med en hoppebold, men den to-årige mistede balancen og væltede ind i kanten på en væg og begyndte at græde.'

Det fik, ifølge tiltalen, faderen til at afstraffe pigen med flere kraftige slag i ansigtet, så hun fik blodudtrædninger i huden, der svarede til aftrykket af faderens hånd.

En anden gang legede søstrene med en bold i stuen, så en glasvase væltede og gik i stykker. Det kostede den ældste datter mindst fire hårde slag i ansigtet med flad hånd.

Da den mellemste pige en dag ikke ville spise, tog faderen fat om hendes hals med begge hænder og løftede eller trak hende ned på gulvet, så hun fik blodudtrædninger på halsen.

Hun blev også afstraffet flere gange, da faderen skulle hjælpe datteren på toilettet. Han tog halsgreb på pigen og væltede hende omkuld på stengulvet, og da moderen forsøgte at trøste den grædende pige, blev moderen skubbet væk.

Den yngste pige blev slået med flad hånd i ryggen og i enden, når hun ikke ville sove alene, men hos sin mor. Hun blev lukket inde på værelset, og når hun begyndte at græde, blev hun afstraffet, lyder tiltalen.

Retssagen mod den 39-årige far starter på onsdag ved retten i Næstved.